Smart utnyttelse av motvekt til traktor

Nylig startet Markir AS å importere en populær “boks” for bedre utnyttelse av motvekter til traktorer. Den funker nesten som en «skiboks».

“Smartbox”, som den heter, er utviklet og produsert I England. Den har som funksjon å få bedre utnyttelse når man har behov for motvekt eller lodd på traktoren.
Den er satt opp med låsbare skap på begge sider, samt at man kan utnytte rommet hvor loddet normalt er plassert I tillegg, ved behov. Dette ifølge en pressemelding fra importøren.

Som en «skiboks» – med LED-lys

SmartBoxen kommer i to utgaver; én med egenvekt på 350 kilo og én på 400 kilo. Forskjellen er bredden (350-1700 mm og 400-1900 mm), samt kapasitet på loddet.
Smartboxen på 350 kg kan leveres med 600 kg betonglodd, mens den på 400 kg skal kunne tåle opp mot 1000 kg lodd. I tillegg til selve loddet, kan den leveres med tilpasset drivstofftank som plasseres der loddet normalt står.

Annonse

I England blir, ifølge importøren, boksen benyttet mer som en form for “skiboks” for traktorer enn som en motvekt. Den gir mulighet til å pakke med seg verktøy, redskap, reservedeler eller hva man ellers får fysisk plass til. «Standsmessig» LED-belysning er selvsagt montert I front.

Foto: Markir AS