Veidekke har kjøpt Båsum Boring

Veidekkes heleide datterselskap Kynningsrud Fundamentering har inngått endelig avtale om å kjøpe 70 % av aksjene i Båsum Boring AS og Båsum Boring Trøndelag AS, Norges største aktør innen brønn- og energiboring.

– Kjøpet styrker oss innen energi- og miljøløsninger, og det tilfører oss nye tjenester på anleggsmarkedet, sier adm. direktør Dag Andresen i Veidekke Entreprenør i en pressemelding.

Større oppdrag

Båsum Boring har siden starten i 1952 bygget seg opp til å bli ledende i Norge innen boretjenester for energi-/vannbrønner, fundamentering, gjennomboring samt utblokking og rehabilitering av rør uten graving. Selskapet har en årlig omsetning på rundt 150 millioner kroner og har 52 ansatte på Krøderen og 8 i søsterselskapet i Trøndelag.

Annonse

– Når Båsum Boring nå blir en del av Kynningsrud Fundamentering og Veidekke, får vi sammen muskler til å være med og kjempe om stadig større oppdrag på det norske anleggsmarkedet. Dette er også viktig for å utvikle vår virksomhet videre, sier daglig leder Trond Båsum i Båsum Boring AS.

– Styrker konkurransekraften

– Båsum Boring vil tilføre oss nye forretningsområder og styrke vår gjennomføringsevne og konkurransekraft. Dette er et svært solid selskap med et godt omdømme som vi gleder oss til å få med på laget, sa daglig leder Erling Omre i Kynningsrud Fundamentering AS da kjøpsprosessen ble kjent 16. juni.

Overtagelsen skjer med virkning fra 15. november. Kjøpesummen utgjør 73,5 millioner kroner.