Solgte Norges største hjullaster

Den er litt av et beist, Cat 994K. En 18 meter lang og 7 meter høy 240-tonns hjullaster som kan laste over 20 kubikk i skuffen og har en payload på snaue 41 tonn.
Med et motorvolum på 78 liter og hydraulikkpumper som gir drøye 2000 liter olje pr minutt.

Første i Norge

Maskinen er solgt til Titania AS, som holder til i Hauge i Dalana ved Jøssingfjorden i Rogaland fylke. Maskinen skal overleveres i januar 2019.

– Det er ikke første gang Pon selger store Cat-maskiner til Titania, men det er første gang vi selger en Cat 994K hjullaster i Norge, uttaler Pon Equipment i en pressemelding.

Annonse

Hjullasteren skal laste ilmenitt på Cat 789 tipptrucker i dagbruddet. Handelen er gjort med Pon Mining, som er Pons gruvedivisjon i Skandinavia. Gruvedivisjonen har hovedaktiviteten i Sverige, så all service skjer via Pon Equipments serviceapparat i Rogaland.

Fornøyde svensker

– Vi er veldig fornøyde med å få inn en slik hjullaster også i Norge, sier en smørblid Anders Eriksson i Pon Mining.

– I Sverige har vi solgt en del 994 og kundene er svært fornøyd med disse sværingene.

Cat 994K er et beist av en hjullaster (Foto: Pon Equipment).

Cat 994K er et beist av en hjullaster (Foto: Pon Equipment).

Servicesjef Stig Vikeså har fra tidligere stått for montering og service av Titanias maskiner som Cat 988 hjullaster, Cat 789 tipptrucker samt Cat 6040 forgraver på hele 400 tonn. Han er hellig overbevist om at det også denne gangen skal fungere greit både å levere og gi service til Norges største hjullaster.