30-gangen på fire år

Fire små entreprenører etablerte Anlegg Nord AS i jakten på de store kontraktene. Har tatt 30-gangen på fire år, og blitt Gaselle-vinner i Finnmark.

ALTA: Entreprenørselskapet Anlegg Nord fra Alta er årets gasellevinner i Finnmark, etter å ha økt omsetningen fra 6,6 millioner kroner i første driftsår i 2013 til 214 millioner kroner i fjor.

Drift og vedlikehold for 300 millioner

– Det har vært en formidabel utvikling. Nå har vi fått en ny stor kontrakt på drift og vedlikehold av veiene i Nord-Troms, på 300 millioner kroner. Det er et resultat av at vi slo bedriftene våre sammen, sier daglig leder Christian Oskarsson i Anlegg Nord AS til Dagens Næringsliv.

Annonse

Nestoren Svein Thomassen fikk med seg nevøene Arvid og Roy Yngve Thomassen og svigersønn Daniel Jakobsen. Alle fire med hver sine egne entreprenør- og transportselskaper. De fikk med seg ingeniør Christian Oskarsson som en femte eier, daglig leder og prosjektleder. Han kom fra en rolle som prosjektleder i to av eierselskapene.

Organisering

Anlegg Nord AS er entreprenør og kontraktseier. Selskapet selv eier lite utstyr, og har en minimal administrasjon med daglig leder, en prosjektleder et par økonomimedarbeidere og et lag med trafikkvakter.

Anlegg Nord AS fakturerer byggherre. Utstyret og ansatte kommer fra de fire entreprenørene på eiersiden, som fakturer Anlegg Nord AS etter forbruk.