Rototilt med automatisk tiltfunksjon

– Den stiller seg inn selv, og jeg holder bare et øye med høyden, sier begeistret maskinfører.

– I produktutviklingen vår arbeider vi alltid for å forenkle og forbedre brukernes hverdag. Automatisering er en spennende og naturlig del av innovasjonen av produktene våre, forteller Sven-Roger Ekström, produktsjef hos Rototilt, i en pressemelding.

Med automatisk tiltfunksjon blir gravemaskinføreren etter sigende enda mer effektiv i sitt daglige arbeid.
– I praksis betyr dette at vi gir gravemaskinførerne helt nye muligheter i kombinasjon med styresystem, maskinfeste, tiltrotator og redskap, sier Ekström.

Annonse

Tidsbesparende

Rototilt lanserte for tre år siden Rototilt Positioning Solution (RPS) og styresystemet ICS, som lar gravesystemene inkludere redskapets nøyaktige tilt- og rotasjonsvinkel. Integrasjonen var veldig vellykket, og i dag utstyres de fleste gravemaskiner med Rototilts tiltrotator med ICS styresystem og RPS. Nå tas teknologien til et helt nytt nivå med automatisk tiltfunksjon. Automatic Grade Control er en funksjon som inngår i RPS.

– Den stiller seg inn selv, og jeg holder bare et øye med høyden, sier maskinfører Mikael Holmström, som bruker RPS-funksjonen daglig. Han understreker de store tidsbesparelsene.

– Dette er kjempebra. Jeg kan arbeide mye raskere, og jeg kan følge med på selve jobben istedenfor skjermene i førerhuset. Med RPS så jeg skuffens posisjon og vinkler i gravesystemet, og jeg tilpasset redskapet manuelt etter disse. Med Automatic Grade Control tilpasses redskapet automatisk etter modellen i gravesystemet. Det gjør at jeg ikke trenger å styre skuffen eller redskapet jeg bruker. Det stiller seg inn selv, og jeg holder bare et øye med høyden. Det er veldig bra når man for eksempel arbeider i en sjakt. Det blir så enkelt å grave, sier han.

Leica

Teknisk sett handler det om signaler som sendes fra tiltrotatoren og styresystemet inn i gravesystemet.

– Vi samarbeider med alle ledende produsenter av gravesystemer, og Leica Geosystems er de første som kan tilby dette til kundene sine, sier Sven-Roger Ekström.

Automatic Grade Control leveres med RPS samt Rototilts styresystem ICS (versjon 2.10.3 eller nyere), samt Leicas gravesystem som er tilpasset for funksjonen. Automatic Grade Control begynte å leveres med RPS i slutten av august 2017.