MEF satser i Nordland

Nordland har blitt utpekt som en av vinnerne i norsk samferdsel for tida, med mange store prosjekter enten i gang eller på trappene. Ikke så rart kanskje, at Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) nylig opprettet distriktskontor i Bodø.

Midt i Bodø sentrum, rett ved togstasjonen, har MEFs nyansatte distriktssjef i Nordland, Martin Grønnslett, fått kontorplass. Han har imidlertid ikke rukket å bli særlig husvarm ennå, ettersom han har vært mye ute siden han begynte i jobben for halvannen måned siden.

– Det er ca. 100 medlemsbedrifter i Nordland, og det er jo et stort fylke. Til å begynne med har jeg fokusert mest på å bli kjent med de ulike bedriftene i distriktet, sier han til Anleggsmaskinen.

Annonse

– Bare velstand

Det er en voldsom infrastruktursatsing i Nordland for tida, og gode tider for de fleste maskinentreprenørene i distriktet.

– Vi er inne i en bygg- og anleggsboom nå. Her i byen er jo Bypakke Bodø godt i gang; et veiprosjekt til over tre milliarder kroner, som blant annet innebærer ny riksvei 80 gjennom byen. I tillegg kommer Helgelandspakken, med bygging og utbedring av 143 km på E6 for til sammen 6,5 milliarder kroner. På toppen av dette er det vedtatt at vi snart skal få ny flyplass i Bodø. Alt dette innebærer omfattende virksomhet for våre medlemsbedrifter. Det er jo også bra for markedet generelt, for når noen er opptatt med disse store prosjektene, så åpner det seg andre jobber til de øvrige bedriftene, sier Grønnslett.

– Det gode markedet gjenspeiler seg også i at antall lærlinger er i vekst. Og lærlingene kommer seg raskt ut i jobb. Det er egentlig bare velstand her for tida.

Bypakke Bodø er et veiprosjekt som blant annet innebærer ny riksvei 80 gjennom byen. (Foto: Runar F. Daler).

Bypakke Bodø er et veiprosjekt som blant annet innebærer ny riksvei 80 gjennom byen. (Foto: Runar F. Daler).

Lokal tilstedeværelse

Ved MEFs regionkontor i Tromsø er gleden stor over å ha fått et distriktskontor i Nord-Norges nest største by.

– Ikke bare er Nordland fylket i region Nord med flest MEF-medlemsbedrifter. Det er også det fylket med det største potensialet når det gjelder nye medlemsbedrifter. I tillegg skjer det jo enormt mye der for tida, som igjen fører til at det stadig dukker opp nye maskinentreprenører i fylket. Vi har lenge tenkt at vi burde ha flere ressurser der, forteller MEFs regionsjef Randi Pedersen.

– Vi ønsker mer og tettere kontakt med byggherrer og entreprenører i Nordland og Bodø, og da må vi ha mer lokal tilstedeværelse. Vi er meget godt fornøyd med Martin så langt. Han kommer inn med en uvurderlig kompetanse. Han er jurist og dyktig på kontraktsrett og han har bl.a. bakgrunn fra Mesta, hvor han har drevet med både drifts- og anleggskontrakter. Så vi håper medlemmene i Nordland virkelig benytter seg av ham og hans kompetanse, sier hun.