Ny generasjon dekk for dumpere

Beregnet for dumpere med en lastekapasitet på mellom 40 og 80 tonn.

Større lastekapasitet

Med de nye dekkene, Michelin Xtra Load Grip og Xtra Load Protect, kan man øke lastekapasiteten med opp til ni tonn per maskin, skriver Michelin i en pressemelding.

Den nye dekkserien Michelin Xtra Load gir kundene mulighet til å maksimere produktiviteten og kontinuiteten i arbeidet, uansett hvilke forhold de jobber i, lover produsenten. I tillegg til økt lastekapasitet er det lagt vekt på forlenget levetid og vesentlig forbedret TKPH-kapasitet, slik at større last kan flyttes over en lengre avstand enn før, på samme tid, heter det.

Annonse

To modeller

Nye Michelin Xtra Load finnes i to modeller. De er optimalisert for de to vanligste underlagene dumpere arbeider på:

Michelin Xtra Load Grip, for myke, løse, gjørmete transportveier – som man ofte finner ved byggeplasser, åpne gruver og steinbrudd, og på transportveier med kraftig stigning der veigrep og trekkraft er viktig. Og Michelin Xtra Load Protect, for harde transportveier hvor dekkene blir utsatt for høyere slitasje – der beskyttelse og slitestyrke er prioritert, som på byggeplasser og i åpne gruver og steinbrudd.

Lastekapasiteten er avgjørende for alle dumpere, og den forsterkede dekkstammen i nye Michelin Xtra Load gjør det til det første 24.00R35-dekket på markedet som har fått en «trestjerners»-klassifisering, heter det i pressemeldingen. Det betyr i praksis åtte prosent høyere lastekapasitet eller ni tonns økt lastekapasitet per kjøretøy, lover produsenten.

Slitestyrken hos Xtra Load Protect har også økt med åtte prosent i forhold til X Quarry S, takket være større volum gummi i det nye dekkmønsteret og bedre vektfordeling over kontaktflaten. Volumet gummi i den nye dekkserien er minst ni prosent høyere enn i  X Quarry S og nesten 30 prosent høyere enn i noen av de ledende konkurrentenes dekk i sammen dimensjon, loves det.