Borerigg med 55 m2 dekningsareal

Sandvik har lansert den nye Ranger DXi-serien, med svingbar overvogn, rekkevidde på 290 grader og tilhørende dekningsareal på 55 kvadratmeter.

Sandvik Mining and Rock Technology har jobbet med boreløsninger i over 50 år. Ranger DXi topphammer borerigg representerer en helt ny generasjon av Ranger-familien. Den er utstyrt med en ny kraftig borhammer (slageffekt opptil 27 kW), Sandviks smartfunksjoner og høy drivstoffeffektivitet. Kombinert med den store rekkevidden gjør det denne boreriggen til den kraftigste og mest effektive topphammer-boreriggen i sin klasse. Det skriver Sandvik i en pressemelding.

Alle boreriggene i den nye Ranger DXi-serien har en svingbar overvogn med en rekkevidde på 290 grader. (Foto: Sandvik).

Alle boreriggene i den nye Ranger DXi-serien har en svingbar overvogn med en rekkevidde på 290 grader. (Foto: Sandvik).

Et større stykke av kaka

Alle boreriggene i den nye Ranger DXi-serien har en svingbar overvogn. Takket være rekkevidden på 290 grader og tilhørende dekningsareal på hele 55 kvadratmeter, sparer man tid og begrenser behovet for å flytte riggen. Selv om riggen kan rotere, sikrer motvektsstrukturen stabilitet ved å opprettholde vekt ovenfor bommen. Ranger DXi-riggen er ekstremt mobil takket være et lavt tyngdepunkt og høy manøvreringseffekt, lover produsenten.

Annonse

Lavt støynivå

De nye DXi-riggene er utstyrt med den nye Sandvik iCab, som har blitt konstruert for å forbedre førerens ergonomi og begrense støynivået. Førerhusets nye brukergrensesnitt, med brukervennlige styrespaker og kontrollpaneler, har blitt utviklet på grunnlag av tilbakemeldinger fra Sandviks kunder. Den nye romslige Sandvik iCab har også plass til en instruktør bak førersetet. Gjennom samarbeid med VTT Techincal Research Centre of Finland Ltd, er støynivået inne i førerhuset redusert til 73,5 dB.