Wacker Neuson satser elektrisk

– Elektriske motorer blir stadig viktigere, ikke minst fordi de i økende grad etterspørres av markedet. Vårt mål er å kunne tilby et reelt alternativ som utslippsfri løsning for hver produktkategori i nær fremtid.

Det sier Alexander Greschner, salgsdirektør hos Wacker Neuson-konsernet, i en pressemelding.

Nullutslipp

– Salgstallene for våre nullutslippsprodukter stiger betydelig. Nullutslippsserien består for tiden av to batteridrevne stampermodeller, dual power-hjulgravemaskinen, en elektrisk drevet beltedumper, en elektrisk hjullaster med svingledd og den første allhjulstyrte hjullasteren med elektromotor fra Kramer. Spesielt for utleiefirmaer representerer disse løsningene et interessant tillegg til produkter med forbrenningsmotor, sier han.

Annonse
Alexander Greschner, salgsdirektør i Wacker Neuson-konsernet. (Foto: Wacker Neuson).

Alexander Greschner, salgsdirektør i Wacker Neuson-konsernet. (Foto: Wacker Neuson).

Stadig utvikling

– Vårt mål er å kunne tilby et reelt alternativ som utslippsfri løsning for hver produktkategori i nær fremtid. Vi har økt driftstiden på de to batteridrevne stamperne AS30e og AS50e med 50 prosent ved å innføre en ny generasjon batterier. Disse er allerede godt utprøvd i praksis. Siden begynnelsen av året er den batteridrevne hjullasteren WL20e tilgjengelig med et høykvalitets AGM-batteri («Absorbent Glass Mat»). Takket være en integrert lader, kan batteriet nå lades ved å tilkoble en strømledning til enhver strømkilde, enten stasjonært eller mobilt. Dette er spesielt viktig for den daglige driften av hjullasteren på byggeplassen.

– Wacker Neuson-konsernet vil også fremover konsentrere seg om elektromotorer og videreutvikling av den eksisterende serien, avslutter salgsdirektøren.