Olimb selger 51 prosent til danske Aarsleff

Brødrene Tor-Erik og Øystein Olimb selger 51 prosent av Olimb Rørfornying til danske Per Aarsleff Holding AS.

Overtagelsen skjer som et ledd i et generasjonsskifte.

I en pressemelding understrekes det hvor viktig det har vært for Olimb å beholde sine sterke verdier og holde fast ved ambisjonene om å være det ledende selskapet i Norge innen gravefri rørfornying, best kjent som NoDig.

Annonse

Trygghet og videre utvikling

– Med vår kjennskap til Aarsleff, er dette en optimal løsning for å sikre en fortsatt utvikling og vekst for vårt konsern. Samtidig er jeg overbevist om at dette også blir en trygg og god løsning for våre om lag 120 medarbeidere, sier daglig leder Tor-Erik Olimb i Olimb.

Avtalen mellom Olimb og Per Aarsleff AS ble signert i Råde 31. august. Øystein og Tor-Erik Olimb signerte på vegne av Olimb, mens Peter Lystbæk og Hans Christensen signerte på vegne av Per Aarsleff AS.

Aarsleff driver NoDig-virksomhet i Danmark. Begge selskapers aktiviteter innen offentlig VA, industri og private ledninger i grunn og i bygg er svært like.

Olimb markerer i år 60 års jubileum.

Gode muligheter i Norge

– Vi ser gode muligheter i det norske markedet, og vi gleder oss til en positiv utvikling sammen med Olimb, sier administrerende direktør Ebbe Malte Iversen i Per Aarsleff Holdning AS.

Aarsleff og Olimb kjenner hverandre fra tidligere samarbeid, og begge selskaper har siden 1970 årene vært sterke bidragsytere i den teknologiske utviklingen innen gravefri rørfornying i Norden og Nord-Europa.

Tor-Erik og Øystein Olimb

SELGER: Brødrene Tor-Erik og Øystein Olimb (t.v).

– Med Olimb som en del av Aarsleff-konsern vil det norske markedet bli tilbudt de nyeste teknologier, de mest miljøvennlige metoder og de innovative samarbeidsformer som dominerer det nordeuropeiske markedet, sier Ebbe Malte Iversen og Tor-Erik Olimb i en pressemelding.

Olimb vil fortsette sin aktivitet under eget navn og med sin nåværende ledelse. Samtlige ansatte er også sikret fortsatt arbeid i selskapet som nå får dansk aksjemajoritet, men fortsatt norsk ledelse.

NB: Olimb Anlegg AS inngår ikke i salget.