Ny «lett» kjeftknuser

Trenger du en grovknuser som skal flyttes mye? Nye Portafill 9000JC veier under 30 tonn. Hengesikten passer rett på en kommende finknuser.

SANDNES: Å kalle en maskin på 30 tonn for «lettvekter», det gir mening bare på et fåtall områder. Ett av dem er knuseverk. Nå har Portafill kommet ut med en nokså lett kjeftknuser / grovknuser.

Enkel flytting på lav BK

– Nye 9000 JC egner seg spesielt godt for mindre entreprenører som har behov for enkel flytting og transport på veier med lav vektklasse, sier importør Mineralteknikk AS i en pressemelding.

Annonse

Den nye maskinen Verket leveres med en fire kubikkmeter stor matelomme og en kraftig Normine kjeftknuser med inntaksåpning på 850x500mm.

– Maskinen er enkelt og betjene og har lavt brukergrensesnitt som er lett forståelig. I tillegg kan maskinen styres fullt ut på fjernkontrollen, sier Mineralteknikk.

Portafill 9000JC

Skreddersøm tilpasset kundens behov er fullt mulig, understrekes det.

Portafill 9000JC

Hengesikten passer rett på en ny finknuser som kommer senere.

Portafill 9000JC drives av en JCB dieselmotor. Hengesikten har en ekstra finurlighet: Den er nemlig utformet for å passe direkte på Portafills nye konknuser (finknuser) som kommer senere i år.

Dette gjør at kunden kan skifte siktekassen mellom grovknuser og finknuser selv. Her ligger det til rette for raskt og enkelt oppsett av sett for to trinns knusing.

Bygges i Nord-Irland

Nord-Irland er i dag blitt hovedsete for ett utall produsenter av mobile sikte- og knuseverk. I dag regnes det med at så mye som 80-90 prosent av denne typen maskiner på verdensbasis produseres og eksporteres herfra, opplyser Mineralteknikk AS.

En av disse produsentene er Portafill, som har lang erfaring med eksport av kompakte sikteverk produsert i egne lokaler i Tyrone i Nord-Irland. Selskapet er familiedrevet av familien Rafferty, i dag andre. generasjon.

Husker du Masterscreen?

Familien har likevel lenger erfaring enn som så, og etablerte og drev før dette selskapet Masterscreen som solgte mange maskiner i Norge på 70 og 80-tallet. Masterscreen ble senere solgt til Nordberg før Portafill ble etablert i 1993.

Mineralteknikk AS overtok agenturet på Portafill etter Ankerløkken for et par år siden.

– Konseptet til Portafill går ut på å utvikle maskiner for kompaktsegmentet innen beltegående sikteverk og knusere. Istedenfor å levere ti forskjellige grovverk og ti forskjellige finverk som de fleste konkurrenter har Portafill begrenset dette til ett par modeller av hver, og holdt seg til disse gjennom ett par tiår.

Det sier daglig leder Arne Kenneth Øvstebø i Mineralteknikk AS.