Beltegående krokhenger

Metsjö kommer nå med en ny, beltegående krokhenger. Tåler drøyt 36 tonn, med 1,2 meters lastehøyde.

SVERIGE: Ivarssons i Metsjö lanserer nå en ny, beltegående tilhenger med lastveksler: MetaFlex 60-75. Den bygges på eksisterende hjulgående krokhengere MetaFlex 50-60 og 60-75, med Metsjös nye generasjon krokløftsystem og en innebygget sikkerhetsbjelke.

Sparer egenvekt

Separat tipp- og vekslingssylinder gjør at lastveksleren greier seg med en mindre vekslingssylinder. Dermed reduseres egenvekten med 1,5 tonn.

Annonse

– Tippforløpet er dessuten raskere på de nye lastvekslerne, ettersom oljen ikke trenger pumpes ut når kassen går ned, opplyser produsenten i en pressemelding.

Her gjøres det også oppmerksom på at den nye hengeren har en lav lastehøyde på bare 1200 mm. Beltehengeren har en belastningskapasitet på 36,3 tonn. Med egenvekt på rett under åtte tonn blir det 28,4 tonn igjen til nyttelast.

Metsjö MetaFlex 60-75 tar kasser på 6-7,5 meters lengde, maskinflak på opptil 8,4 meters lengde. Bredde 2,862 mTippvinkel 50 grader. Hydraulikken tar 68 liter, på 210 bars trykk. Maks hastighet 40 km/t.

I Norge leveres Metsjö-produkter gjennom Felleskjøpet.