NCC overtar Franzefoss-fabrikker

NCC Industry AS kjøper asfaltfabrikkene til Franzefoss Pukk AS på Bondkall i Oslo og i Sandvika.

Avtalen innebærer at NCC fra 1. september overtar de to asfaltfabrikkene, de ansatte ved fabrikkene og inngår en langsiktig leverings- og leieavtale i de to Franzefoss-anleggene. I avtalen ligger også retten til å etablere asfaltfabrikk på Steinskogen i Bærum når fabrikken i Sandvika skal avvikles i 2019. Dette skriver NCC i en pressemelding.

– Vi er svært godt fornøyd med å kunne ta over disse to asfaltfabrikkene. Nå skal vi videreutvikle de to fabrikkene i NCC og ta vel imot våre nye medarbeidere, som vi vet har drevet fabrikkene på en meget god måte, sier Joar Caspersen, adm. direktør i NCC Industry.

Annonse

Ytterligere vekstambisjoner

Franzefoss Pukk AS leverer årlig om lag 4,5 millioner tonn pukk og grus til bygg- og anleggsbransjen, offentlig sektor og landbruksnæringen. NCC produserer årlig omlag 1,3 millioner tonn asfalt og selskapet har ambisjoner om ytterligere vekst.

– Fabrikkene på Bondkall i Oslo og i Sandvika passer godt inn i vår strategi om videre vekst og sterk markedsposisjon i Oslo, sier Joar Caspersen.

– Med kjøpet av Franzefoss sine to asfaltfabrikker følger vi vår nordiske strategi om solid tilstedeværelse i alle de største nordiske byene. Oslo har et meget attraktivt marked og vi ser frem til å kunne bli en solid aktør og tilbyder for våre kunder, sier Michael Malm, divisjonssjef for asfalt i NCC Industry.

Asfaltverket på Ormsundkaia flyttes

Med de to asfaltfabrikkene NCC nå overtar, skrinlegger NCC sine planer om en asfaltfabrikk på Sjursøya. Det mobile asfaltverket, som i dag står på Ormsundkaia i Oslo flyttes også i løpet av høsten.

Hverken selger eller kjøper ønsker å kommentere pris i handelen.