Ny konsernsjef og divisjonsdirektører i LNS AS

Styret i LNS Eiendom har vedtatt opprettelse av egne divisjoner for henholdsvis entreprenør- og gruvevirksomheten i LNS-konsernet. Samtidig opprettes den nye stillingen konsernsjef. Dette ifølge en pressemelding fra LNS.

Innunder Divisjon Entreprenør ligger LNS, LNS Spitsbergen, Hålogaland Grus & Betong og Hålogaland Element. I Divisjon Gruve ligger selskapene Rana Gruber, Skaland Graphite og Greenland Ruby.

Bjørn Kielland, Divisjonsdirektør Entreprenør. (Foto LNS).

Bjørn Kielland, divisjonsdirektør entreprenør. (Foto LNS).

Divisjonsdirektør Entreprenør

Bjørn Kielland fra Fauske er ansatt som divisjonsdirektør entreprenør. Kielland (født 1951) er utdannet fra NTH i 1975 og kommer fra stilling som prosjektsjef i Skanska. Han har bred erfaring fra store anleggsprosjekter i Norge, som Vestfoldbanen med bygging av dobbeltspor fra Holm til Nykirke, E18 Bommestad–Langåker, OPS E39 Klett-Orkanger m.m. I Skanska har Kielland hatt en rekke andre stillinger som anleggs- og prosjektleder og Regionsdirektør. Som divisjonsdirektør tiltrer han også stillingen som ny adm. dir. i LNS. Kielland har en meget bred erfaring fra entreprenørbransjen og vil tilføre selskapet verdifull kompetanse, heter det i pressemeldingen.

Annonse
Gunnar Moe, divisjonsdirektør gruve. (Foto LNS).

Gunnar Moe, divisjonsdirektør gruve. (Foto LNS).

Divisjonsdirektør Gruve

Gunnar Moe fra Mo i Rana er ansatt som divisjonsdirektør gruve. Moe (født 1959) kommer fra stillingen som konstituert adm. dir. i Rana Gruber. Han har tidligere jobbet som utviklingsdirektør i LNS, direktør for forretningsutvikling i Momek Group AS, adm.dir. i Rana Gruber m.m. Moe har ulike styreverv og sitter i dag som styreleder i Greenland Ruby, styreleder i LNS Greenland, nestleder i Mineralklynge Norge, styreverv i NHO-Nordland, Helgeland kraft m.m. Som divisjonsdirektør tiltrer Moe også stillingen som administrerende direktør i Rana Gruber. Moes mangeårige erfaring fra gruvebransjen vil ifølge pressemeldingen være et viktig bidrag i å styrke konsernet. Både Kielland og Moe inngår i den nye konserledelsen og vil rapportere til konsernsjef.

Frode M. Nilsen, konsernsjef i LNS. (Foto: LNS).

Frode M. Nilsen, konsernsjef i LNS. (Foto: LNS).

Konsernsjef

Frode M. Nilsen fra Risøyhamn som konsernsjef. Nilsen (født 1963) er utdannet fra NTH i 1988 og kommer fra stillingen som adm. dir. i entreprenørselskapet LNS. Han tiltrer den nyopprettede stillingen som Konsernsjef. Nilsen har vært anleggs- og prosjektleder for LNS i en rekke prosjekter i inn- og utland og har hatt en rekke styreverv i konsernet. Han har også vært adm. dir. i LNS Spitsbergen. Nilsen har også vært styreleder i Norsk Forening for Fjellsprengningsteknikk (NFF).