Kjøpte 10 nye av Volvos sterkeste

Aurstad AS gikk nylig til innkjøp av 10 stk. Volvo FH16 750. For andre gang på fire år.

Ved Aurstads forrige ordre, i 2014, ble ingen biler byttet inn. Fortsatt er de fire år gamle bilene i full drift. Etter den siste ordren har maskinentreprenøren fra Ørsta nå totalt 40 Volvo-lastebiler i daglig transport på anlegg rundt omkring i landet, ifølge en pressemelding fra Volvo.

Selger og Volvos egen ”verdensmester” på salg av FH16 750, Jan Erik Roset gratulerer Kjell Arne Aurstad med de nye bilene og takker for ordren. (Foto: Volvo)

Selger og Volvos egen ”verdensmester” på salg av FH16 750, Jan Erik Roset, gratulerer Kjell Arne Aurstad med de nye bilene og takker for ordren. (Foto: Volvo).

Verdensmester i Volvo-salg

Bilene til Aurstad ble overlevert av Jan Erik Roset i Trucknor Sogn og Fjordane AS i Sandane, som også sto for den tilsvarende leveransen i 2014. Ingen i Norge – kanskje ikke i verden – selger så mange Volvo FH16 750 som ham. Den forrige leveransen på 10 eksemplarer var «verdensrekord» når det gjaldt en leveranse av Volvos sterkeste på verdensbasis.

Annonse

Volvo FH16 750 har sine store markeder i Norge, Sverige og Italia, og faktisk går rundt 15 prosent av den totale produksjonen til Norge. At det er Sogn og Fjordane som er det største fylket for denne type bil, er nok ikke helt tilfeldig.

Sjåførene er klare til å ta over de nye bilene. (Foto: Volvo).

Sjåførene er klare til å ta over de nye bilene. (Foto: Volvo).

Til E39-utbygging

Aurstad AS har hovedkontor i Ørsta, rett ved flyplassen. I dag er de 175 ansatte, de har 20 veiprosjekter gående og en maskin- og bilpark på 298 enheter. De fleste av de nye Volvo FH16 750 skal inn i transport på anleggene som bygger E39 utenfor Bergen.
Kjell Arne Aurstad, som er grunnleggeren av firmaet, var til stede ved overleveringen og begrunnet kjøpet med Volvos, etter hans mening, uovertrufne egenskaper på flere områder. Han fremhevet spesielt I-Shift girkassa med det nye tungtrekkerprogrammet. I tillegg til nyvinningen VDS (Volvo Dynamic Steering).
Aurstad kjøpte for øvrig sin første Volvo i 1985 og selskapet var det første som gikk til innkjøp av en F16, i 1988 – den første som kom til Norge.

Fakta om bilene:

10 VOLVO FH16 750 6X4
– VDS (Volvo Dynamic Steering)
– Tandemakselløft
– Tipphydraulikk og påbygg fra ARKA
– Blindsonekamera
– I-Shift med tungtrekkerprogram
– HD svingskive fra Volvo