Denne lyser opp 2 000 kvadratmeter

Ødelagt plastbøtte? Rar lapskauskasserolle? Nei, dette er toppen av et nytt lystårn fra Atlas Copco. Én sånn gir 360 graders lys over 2 000 kvadratmeter arbeidsområde. En retningsstyrt versjon av samme nyhet gir arbeidslys til 3 000 kvadratmeter.

Atlas Copco har utvidet HiLight-serien med tre nye avanserte LED plug-and-light-modeller:

  • V2+
  • V3+
  • P2+

Alle er energieffektive modeller med minimalt vedlikehold, enkel lagring og transport og kan drives av ekstern strømkilde eller påmontert generator. Det framgår av en pressemelding fra Atlas Copco.

Annonse

Rundtlysende

Atlas Copco P2+

Atlas Copco P2+

Den rundtlysende P-versjonen HiLight P2+ flomlys gir 360 graders lys over et 2 000 kvadratmeter stort område.

– Dette er et mye større område enn tradisjonelle ballong-lystårn kan klare, sier Atlas Copco i pressemeldingen.

Lyskilden med 320 W LED er i et værbestandig sylinderformet polyethylene-hus som sikrer at det ikke er fare for utbrenthet og gir dermed lenger driftstid. Lystårnet veier bare 45 kg, men er robust og sertifisert vindstabilt opptil 50 km/t. Den manuelt hevede vertikale masten gir en maksimal driftshøyde på 5,5 meter.

Retningsstyrt arbeidslys

Mer aktuelt for anleggs- og byggeplasser er antakelig de rettede V-versjonene V2+ og V3+ , med retningsstyrt arbeidslys.

– De er utviklet med tanke på veiarbeid og byggeplasser, og kommer med et firehjuls understell for enkel transport. Begge modellene kommer med en solid stålramme og beskyttes av polyethylene-støtfangere i samme høye standard som Atlas Copcos HardHat-deksel, sier Altas Copco i pressemeldingen.

Opptil 3 000 kvadratmeter

Atlas Copco V3+ lyser opp 3 000 kvadratmeter.

Atlas Copco V3+ lyser opp 3 000 kvadratmeter.

V2+ lystårnet har en lyskilde på 320 W LED som dekker 2 000 kvadratmeter. HiLight V3+ er enda vassere: Det kommer med 4 x 120 W LED-lamper, kombinert med spesialdesignet glassoptikk som kan belyse et område på opptil 3 000 kvadratmeter. Begge har manuelt opererte vertikale master som kan forlenges opptil 5,5 meter med 9 graders rotasjon.

Forventet levetid på LED-lampene er 30 000 timer, opplyser Atlas Copco i pressemeldingen.