Ny generasjon hjullastere

De to største hjullastermodellene fra Wacker Neuson, WL60 og WL70, med en driftsvekt på seks henholdsvis syv tonn, er nå tilgjengelig med nye motorer og flere alternativer.

De to hjullasterne WL60 og WL70, med skuffekapasitet på 1,0 og 1,1 kubikkmeter, egner seg til tung bruk, takket være robust og kraftig lastesvingarmkonstruksjon – med maksimal løftehøyde i sin klasse, ifølge produsenten.

Tre nye motorer

Ifølge en pressemelding fra Wacker Neuson er hjullasterne tilgjengelige med tre nye Perkins-motorer: 55 kW-varianten tilsvarer utslippstandardnivå IIIB, mens 75 kW- og 90 kW-variantene tilsvarer utslippstandardnivå IV. Mens 55 kW-variantene bruker den velkjent DPF-teknologien, skjer eksosetterbehandlingen på de to større motorene med en dieseloksidasjonskatalysator (DOC) i kombinasjon med en SCR-katalysator (selektiv katalytisk reduksjon). Urealøsningen, også kalt dieseleksosvæske (DEF), innsprøytes etter DOC, blandes med eksosen og reagerer i SCR-katalysatoren.

Annonse

De nye motorene muliggjør, ifølge pressemeldingen, ytterligere reduksjon i utslippet av forurensende stoffer. De drar samtidig nytte av et sparsomt drivstofforbruk. I tillegg har luftføringen til motorrommet blitt revidert: Luften suges nå bakover, noe som også støttes av den nye utformingen av motorpanseret. Et luftfilter med integrert syklonseparator beskytter motoren og reduserer servicebehovet, fordi inntaksluften forhåndsrenses for grove smusspartikler.

Wacker Neuson opplyser også om at begge hjullasterne skal være svært stabile, takket være optimal vektfordeling. Gjennom bruk av et bremsesystem med skivebremser oppnås det forbedret bremseeffekt. Dette gir økt sikkerhet under drift av maskinen, noe som betaler seg ved bruk i bysentrum, hevdes det.

Ressurssparende

En 3,5-tommers fargeskjerm med flere funksjoner og enda mer oversiktlige kontrollamper letter arbeidet for føreren, lover produsenten. Vri- og trykknotten «Jog Dial» skal også sikre enda bedre komfort. Når strømningsmengden av hydraulikkolje er angitt for et bestemt redskap, kan dette ved behov kalles frem med ett trykk på knotten.

Foto: Wacker Neuson.

Ifølge pressemeldingen er reguleringen av oljemengden spesielt fordelaktig når motoren driver hydraulisk tilleggsutstyr som ikke krever maskinens fulle hydrauliske kraft, slik som en feiemaskin. Føreren kan på denne måten arbeide både fintfølende og ressurssparende med maskin og arbeidsredskap. For å kunne arbeide trygt også på vanskelig underlag, griper ved behov den opptil 100 % innkoblingsbare differensialsperren inn. Resultatet skal være maksimale skyvekrefter med fremragende veigrep. Under normal kjøredrift er sperren ikke innkoblet, for å beskytte både dekkene og underlaget mot slitasje.

Mange valgmuligheter

En svært praktisk valgmulighet er nå tilgjengelig med 40 km/t-varianten. Dermed kan maskinen raskt bytte mellom to brukssteder, og er enda mer effektiv ved arbeid med redskaper og til massetransport, heter det i pressemeldingen.

– Takket være mange ulike hydraulikkopsjoner kan begge hjullasterne endres til ekte redskapsbrukere, noe som lar dem benyttes på en meget lønnsom måte. Det kraftigste Highflow-systemet i denne hjullasterklassen lønner seg, når man bruker tilleggsutstyr som krever en høyere hydraulikkeffekt per liter. Man kan for eksempel lett drive en snø- eller asfaltfreser. Ved hjelp av hydraulisk hurtigkobling kan ulike redskaper enkelt skiftes uten å forlate førersetet. I tillegg er forskjellige varianter av hekkhydraulikk og et bredt utvalg av dekk tilgjengelig for alle bruksområder, skriver Wacker Neuson i meldingen.

Besparelser

– I utviklingen av hjullasteren la vi stor vekt på økonomisk effektivitet: Høyverdige materialer sikrer lang levetid. Et lavt drivstofforbruk reduserer driftskostnadene. God manøvreringsevne garanterer raske lastesykluser. For takket være vippbar førerhytte har de også enkelt vedlikehold, noe som selvfølgelig sparer entreprenøren både tid og penger – fordi kunden og deres behov alltid står i fokus. På denne måten tilbyr Wacker Neuson den passende løsningen for enhver utfordring og etter alle kundens krav. Med den finstemte hjullasterserien, omfattende rådgivning, et bredt spekter av tilleggsutstyr og omfattende service, er Wacker Neuson en pålitelig partner som letter kundenes arbeidsdag, uttaler Wacker Neuson i pressemeldingen.

Wacker Neuson tilbyr tolv knekkledd-hjullastere med skuffekapasitet fra 0,2 til 1,1 kubikkmeter og en driftsvekt på 2–7 tonn, deriblant hjullasteren WL20e. Denne har en elektromotor for utslippsfritt arbeid.