Full JCB-pakke i Rosendal

– Traktor? Nei, Fastrac er maskiner som trekker henger. Rosendal Maskin AS har overtatt agenturet på Fastrac og resten av JCBs landbruksprodukter, Agriline. Nå er selskapet eneimportør av JCB i Norge.

HAUGESUND: – Fastrac er ikke traktorer, de er maskiner som trekker henger.

Det sier daglig leder Ole Marius Rosendal i Rosendal Maskin. Selskapet hans er med virkning fra 19. mai eneimportør av JCB, etter å ha overtatt agenturet på JCB Agriline. Dette har til nå vært hos Lena Maskin AS.

Annonse

JCB AgriLine er betegnelsen på JCBs landbruksmaskiner og omfatter hurtigtraktoren Fastrac i tillegg til teleskoplastere, hjullastere og kompaktlastere.

Fastrac på messe

Vi møtte Ole marius Rosendal på Anlegg 2017-messen, i samtale med Arvid Bergene i Bergene Maskin AS på Bryne.

Han har kjørt Fastrac i maskindriften i mange år, og har pr nå to stykker i drift. Han opplever store fordeler ved å kjøre Fastrac i stedet for lastebil.

– God fart og vesentlig bedre smidighet og fleksibilitet enn lastebil. Jeg laster 20 tonn på en stor dumperhenger. Må ha fireakslet bil for å laste det samme. Med maskintralle flytter jeg en 20 tonns gravemaskin. Dessuten sparer jeg mye i avgifter. Her er det ingen årsavgift, og denne kan kjøres på farget diesel, sier Bergene.

På «minussiden» medgir han at Fastracen har høyere kostnader på dekk enn en lastebil. Han velger å kjøre på grove traktordekk for å beholde maks framkommelighet, blant annet på tipper.

Agentur på JCB Fastrac og andre «landbruksmaskiner»

Avtalen mellom JCB og Rosendal Maskin ble undertegnet i april på JCBs hovedkontor i Storbritannia, men ble offentliggjort først på åpningsdagen av Anlegg 2017 i Haugesund. Her var også en Fastrac på plass på Rosendals stand.

– Vi gleder oss over endelig å kunne slippe nyheten i det norske markedet. Det er en stor fordel både for kundene, JCB og Rosendal Maskin AS at hele agenturet nå er samlet hos én importør, sier Rosendal.

Mindaugas Kunickis kommer fra Lena Maskin, og får ansvar for teknisk support i ettermarkedet på Agriline-produktene. Rosendal har i skrivende stund ennå ikke utpekt eller ansatt en salgsansvarlig for Fastrac og resten av Agriline.

Rosendal Maskin AS importerte de første JCB-maskinene 2001. I 2005 ble de hovedimportør for alt av JCB bortsett fra Fastrac og Teletruk. I 2009 overtok de Teletruk, og nå er endelig alle produktgrupper samlet på ett sted. Både JCB og Rosendal Maskin AS ser et betydelig vekstpotensiale for JCB Agriline gjennom dette nettverket.