Superkompakt beltelaster og redskapsbærer

Vermeer CTX100 går gjennom de fleste dører, løfter 1341 kilo og har en respektabel hydraulisk kapasitet. Sjekk denne skidlasteren.

MYSEN: – Den er kompakt, men utrolig sterk!

Det sier Jonathan Nordqvist i Vermeer Viking NUF. Det lille firmaet er opprinnelig svensk, men etablert med en norsk avdeling på Mysen. Selskapet har siden 2011 vært forhandler av utstyr fra amerikanske Vermeer.

Annonse

Se video av maskinen helt nederst.

Les også: Bruker skidlaster som veihøvel

Vermeer CTX100

Maskinen Nordqvist skryter av heter CTX100, og er en kompakt beltelaster av skidsteer-typen (styrer med beltene). Operatøren står bakpå, og maskinen ser egentlig ut som en litt forvokst versjon av beltegående minidumpere – eller motoriserte trillebårer om du vil.

Men dette er en maskin som kan gjøre mye mer enn å flytte et romslig trillebårlass. Maskinen veier i underkant av 1600 kilo med standard skuffe. Likevel kan den løfte og bære 1341 kilo, i følge leverandøren. Maksimal løftehøyde er 227 centimeter.

40 hk turbodiesel

Maskinen drives av en Kohler turbodieselmotor på 40 hk. Den har et dobbelt hydraulikkuttak og standard redskapsfeste, og kan fungere som en redskapsbærer dersom redskapet ikke er altfor krevende i hydraulisk kapasitet. Maskinen kan levere 58,7 liter olje i minuttet, med et trykk på rett under 210 bar.

Vermeer CTX100 førerplass.

Vermeer CTX100 førerplass.

Det sitter en trykkbryter i plattformen operatøren står på. Den gjør hydraulikken kan kjøres kun når operatøren står på plattformen.

Det er en ytterst kompakt maskin vi snakker om. Med skuffa demontert er den kun 91,4 centimeter bred, og bør dermed greie å komme seg inn gjennom de fleste dører, porter og åpninger, eller også vri seg rundt hjørner og hindringer på trange steder. Standard skuff er snaut 107 cm bred. Lengden er heller ikke rare greiene: 224 cm uten skuffe.

CTX100 er toppmodellen i en serie beltegående lastere og redskapsbærere fra Vermeer. Minstemann er S450TX, med en 24,8 hk dieselmotor.

Se mer hos Vermeer Viking AS.