Nasta kjøper seg opp i Kiesel Skandinavia AS

Nasta AS i Larvik inngikk i forrige uke avtale med Kiesel GmbH om kjøp av 50,1 prosent av aksjene i Kiesel Skandinavia AS.

Samtidig besluttet partene å endre selskapets navn fra Kiesel Skandinavia AS til Kiesel Norge AS. Selskapet ble stiftet i 1994, og har spesialisert seg innenfor segmentene skrap- og avfallssortering, havner, tømmerhåndtering og spesialmaskiner/ båtmaskiner. Firmaet har eneforhandlerstatus i Norge for maskiner og utstyr til disse kundesegmentene. Deres hovedprodukt er materialhåndteringsmaskiner fra Terex Fuchs. Kiesel Norge AS har hovedkontor i Ås kommune, midt mellom Oslo og Moss. Dette skriver selskapene i en pressemelding.

– Umiddelbare synergier

Administrerende direktør i Nasta AS, Tom Johansen, uttrykker stor tilfredshet med avtalen.

Annonse
Adm. dir. i Nasta AS, Tom Johansen, er svært tilfreds med avtalen. (Foto: Nasta AS).

Adm. dir. i Nasta AS, Tom Johansen, er svært tilfreds med avtalen. (Foto: Nasta AS).

– Etter å ha vokst mye de siste årene innenfor salg og service av gravemaskiner, hjullastere, minimaskiner og anleggsdumpere ønsket Nasta å utvide produktspekteret. Kiesel Skandinavia AS tilbyr maskiner og utstyr fra verdensledende produsenter, deres kundegrupper er i sterk vekst, og produktene vil komplettere vår maskin- og utstyrsportefølje på en perfekt måte, sier Johansen i pressemeldingen.

– Oppkjøpet vil gi begge parter umiddelbare synergier til fordel for såvel ansatte i begge firmaer, som for nåværende og fremtidige kunder. Nasta og Kiesel Norge AS har mange felles kunder innen industrisegmentet, og jeg er trygg på at disse vil se på Nasta og Kiesel Skandinavia som en god match.

– Ideell partner

Daglig leder i Kiesel Skandinavia AS, Claus Leite, er også fornøyd.

– Jeg er svært glad for avtalen. Det å få et nært samarbeid med Nasta AS, en av Norges største leverandører av anleggsmaskiner, vil være viktig for oss med tanke på fremtidig vekst. Nasta har et landsdekkende og anerkjent serviceapparat som våre kunder nå vil få glede av, samtidig som deres selgerkorps har lang erfaring med salg av store maskiner. På den måten vil Nasta bidra til å gjøre produktene våre enda mer kjent over hele Norge. Nasta er den idèelle partner for Kiesel Skandinavia AS, avslutter Leite.