Bedre EC-Oil

Engcon oppdaterer sitt fullhydrauliske redskapsfeste EC-Oil. To endringer skal redusere faren for å miste elektrisk kontakt.

– Nå oppdaterer vi vår «fullhydrauliske» løsning EC-Oil, som gjør at man på en sikker måte kan koble hydrauliske verktøy automatisk uten å måtte forlate førerplassen.

Det opplyser Engcon i en pressemelding. EC-Oil er et system som gjør omtrent det samme som kjente Oilquick. Det har blitt gjort to endringer i systemet, begge på el-kontakten.

Annonse
  • Nyutviklet el-kontakt av knivtypen, med større kontaktflater
  • El-kontakten er flyttet opp, øverst i koblingen. Dette for bedre beskyttelse mot olje og skitt.

12 stifter

EC-Oils nye elkontakt har 12 stifter (6 + 6) som gjør den kraftigere enn forgjengeren. Den oppdaterte EC-Oil gikk dessuten gjennom harde tester vinteren 2016/2017, med ca. 100 000 koblinger i ulike miljøer med blant annet skitt, saltvann og snø. Testene har vist at den oppdaterte EC-Oil tåler tøffe arbeidsmiljøer.

– Testresultatene har utelukkende vært positive, sier testansvarlig John Lundqvist ved Engcons utviklingsavdeling i Strömsund i pressemeldingen.

Hver stift i kontakten er kileformet. Ved tilkobling går de ca 20 mm inn i koblingsstykket, som er fjærbelastet. Dette gir en renskende effekt med maksimal kontakt i alle situasjoner, noe som reduserer faren for at maskinen mister den elektriske kontakten med verktøyet.

Annonse

O-ring

– Hver bevegelige koblingsdel – hunn og hann – har en tettende O-ring som sitter lett tilgjengelig for vedlikehold. Det er også den eneste O-ringen på EC-Oil. De øvrige koblingene tettes i stedet ved hjelp av sin smarte koniske form, sier Lundquist.

Den oppdaterte EC-Oil vil bli bygget til Engcons redskapsfeste Q-Safe i størrelsene QS45, QS50, QS60, QS70 og QS80, for gravemaskiner fra 6–33 tonn. Først ut blir QS60, og de første leveransene vil trolig finne sted i midten av juni allerede i år. Deretter vil de øvrige størrelsene fortløpende bli innført i løpet av sommeren og høsten 2017.