Ny 26 tonns korthekk fra Case

Case lanserer nå sin største, tyngste og sterkeste korthekk beltegraver. Case CX245D SR har en 160 hk motor som greier steg 4 uten partikkelfilter. Seks tiltak skal gi mer hydraulisk arbeid pr liter diesel.

Det var en av de siste dagene i april at Case Construction Equipment lanserte den nye korthekk beltegraveren CX245D SR. Den går inn som den største og sterkeste korthekkeren fra Case, som en D-serie storebror til CX145 og CX235, begge i utgående C-serie.

26 tonn med 160 hk

Som vanlig når det lanseres nye gravemaskiner – uansett merke – skrytes det av mer kraft, produktivitet og førerkomfort, mindre dieselforbruk og korthekkerens minimale fotavtrykk i trange omgivelser.

Annonse

Maskinen har en driftsvekt på 26 tonn. Den får kreftene fra en 160 hk motor, som greier utslippskravene under steg 4 uten dieselpartikkelfilter som krever avbrenning. Her er det SCR og DOC katalysatorer som gjør rensejobben. Maskinen må ha Adblue, og det meldes om et Adblue forbruk på opptil tre prosent av dieselforbruket. Adblue-tanken er såpass stor at den holder fem dieseltanker.

– Case Advanced Energy Managment og Intelligent Hydraulic System, med blant annet elektronisk styrt hydraulikkpumpe, diverse sensorer og større ventiler øker løftekapasitet og hastighet i hydraulikken, sier Case i en pressemelding.

Case Intelligent Hydraulic System

Case Intelligent Hydraulic System sies å gi mer hydraulisk arbeid pr liter diesel, som følge av disse tiltakene:

  1. Automatisk tomgang. Senker turtallet til tomgang etter fem sekunder (!) uten aktivitet på spaken, uansett gassknottens innstilling. Automatisk stopp stenger motoren etter en forhåndsvalgt tid på tomgang.
  2. Momentkontroll (torque control) senker trykket i hovedpumpa for å hindre dropp i turtallet.
  3. Bomstyring (Boom Economy Control, BEC) reduserer belastning på motoren gjennom å bruke tyngdekraft i bom ned og sving.
  4. Svingstyring (Swing Relief Control, SWC) senker hydraulisk kraft i starten av svingen.
  5. Ventilstyring (Spool Stroke Control, SSC) justerer automatisk det hydrauliske trykket under graving.
  6. Gjennom forbedret ventilstyring (se forrige punkt) kan den nye Case-graveren gjenbruke hydraulikkolje når det er mulig, til redusert syklustid og bedre effektivitet. Føreren skal oppleve det som en mer produktiv maskin, men med presisjon og kontroll i behold.

Mest avansert

CX245D SR er den hittil mest avanserte gravemaskinen fra Case. Her nevnes oljeprøveporter som eksempel, der man raskt og enkelt skal kunne ta prøver av hydraulikk- og motorolje.

Førerplassen er som på øvrige Case D-serie-maskiner, med blant annet god sikt, oppvarmet og luftfjæret sete. Med dør og vinduer lukket er hytta trykksatt, for å holde støy og vibrasjoner nede. Kameraer, radio med Bluetooth dog LED arbeidslys er også på plass.