Nytt, sikrere HK-feste fra Rototilt

Rototilt lanserer et maskinfeste som skal gi bedre sikkerhet og levetid, samt bevarer gravegeometrien.

– Vi har lenge visst hvordan et godt maskinfeste bør se ut i kombinasjon med tiltrotator og redskap, men det ble veldig interessant da vi så muligheten for å kombinere SecureLock™, sikkerhetslåsingen vår, med både maskinfeste og tiltrotator, sier Sven-Roger Ekström, produktsjef hos Rototilt Group AB, i en pressemelding.

Sikkerhetslås

Med maskinfeste fra Rototilt skal, ifølge pressemeldingen, risikoen for pendlende eller mistet redskap elimineres, ettersom sikkerhetslåsen SecureLock™ er bygd inn i festet.

Annonse

– Ingen kjede er sterkere enn sitt svakeste ledd. Med vårt maskinfeste kan vi tilby entreprenøren en optimalisert enhet med maskinfeste, tiltrotator, styresystem og redskap. Alle leddene i kjeden tåler tøffe tak og fungerer sammen, sier Sven-Roger Ekström.

– Rototilts maskinfester er produsert med ramme av seigherdet støpt stål med brede inngrep for lang levetid. En kraftig låsekilekonstruksjon gir et helt stabilt maskinfeste med få og godt beskyttede komponenter, heter det i pressemeldingen.

Omfattende testing

– Vi har bokstavelig talt analysert i fillebiter forskjellige maskinfester på markedet for å finne en sterk konstruksjon. Det handler om sikkerhet, gjennomtenkt gravegeometri og levetid, sier Ekström.

Maskinfestet har gjennomgått omfattende tester både i felt og i laboratorium i en avansert bryterigg.

Til å begynne med lanseres maskinfester for S60 og S70, som finnes i utførelser både med og uten Rototilts sikkerhetsløsning SecureLock™ for sikre redskapsbytter.