Risa Service kjøper 56 maskiner – Volvo Maskins nest største salg noen gang

– Skal vi ha de beste folka, må vi også ha de beste maskinene, slo Bjørn Risa fast da avtalen ble inngått i Sandnes 30. mars.

– Med unntak av et enkeltsalg av 70 hjullastere til Forsvaret i 2012, er dette det største salget vi har hatt noen gang, sier Volvo Maskins salgsdirektør David Kristianslund til Anleggsmaskinen.

Tyngre og større

– Dette er et resultat av et meget godt og hyggelig samarbeid med Risa over lang tid, og vi er veldig fornøyde på begge sider. Fra 2012 og fram til i dag har vi solgt 187 maskiner til Risa. Handelen i dag er på 56 maskiner, fordelt på 45 gravere, 7 hjullastere og 4 valser. Vi leverer noen få før sommerferien og over halvparten innen utgangen av 2017, mens resten leveres i 2018, sier Kristianslund.

Annonse

– Dette er i stor grad en ren utskifting av Risas eksisterende maskinpark, men vi leverer nå litt tyngre og større maskiner enn vi tar i innbytte. Ordren inneholder bl.a. mange 30-, 40- og 50-tonners beltegravere.

Bjørn Risa viser stolt frem sin egen "kontraktpenn", som han signerer alle større avtaler med. (Foto: Runar F. Daler).

Bjørn Risa viser stolt frem sin egen «kontraktpenn», som han signerer alle større avtaler med. (Foto: Runar F. Daler).

Det er gildt!

– Dette er en egen kontraktpenn som jeg signerer alle større avtaler med, sa en strålende opplagt konsernsjef Bjørn Risa da han ankom Volvo Maskins årlige «vårmønstring» i Sandnes, der den offisielle kontraktsinngåelsen skulle finne sted.

– Det er en unik fase vi skal inn i nå med en rekke store infrastrukturprosjekter på trappene. Jeg tror ikke vi har vært inne i en så god periode tidligere noen gang. Det er gildt å være graveentreprenør! sa han fornøyd.

Økonomisk kjøring

– Men konkurransen er til gjengjeld veldig tøff, ikke minst fra utenlandske entreprenører. Vi må derfor hele tiden passe på å være konkurransedyktige, fortsatte han og viste til et samarbeid med Volvo som går ut på fokusere på mer økonomisk kjøring.

– Vi har bl.a. begynt å sende maskinførerne våre til Volvos demofelt i Eskilstuna for opplæring i økonomisk kjøring. Takket være dette fokuset på først og fremst tomgangskjøring, går maskinene våre nå 1700 timer mindre i løpet av fem år enn de gjorde tidligere. Vi produserer det samme, men på langt færre timer. Dette har altså bidratt til mindre dieselforbruk og mindre utslipp. Det handler om holdninger og kultur. Våre maskinførere får ikke lov til å kjøre på tomgang, slo Risa fast.

– Tilpasser oss markedet

For Risa, som allerede har en av Norges mest moderne maskinparker, betyr denne storhandelen en ytterligere oppgradering og fornying.

– Skal vi få de beste folka må vi også ha de beste maskinene! sa Bjørn Risa bestemt.

– Vi har kjøpt ganske mange maskiner av Volvo opp gjennom årene, og har handlet for 250 millioner kroner – minst! Nå som de store kontraktene kommer og prosjektene blir større, tilpasser oss ved å investere i litt større maskiner.

Fra venstre: David Kristianslund, Tor Anders Skjæveland og Bjørn Risa.

Fra venstre: David Kristianslund, Tor Anders Skjæveland og Bjørn Risa. (Foto: Runar F. Daler).

Ser lyst på det

Tor Anders Skjæveland, distriktssjef Volvo i Maskin, var naturligvis fornøyd med gigantsalget til en lokal aktør.

– Det har jo vært en litt spent stemning her nede, så det er fint at det nå ser ut til å løsne. Det er klart at dette er en kjempestor avtale for et privat selskap. Vi har også generelt stor pågang med forespørsler og salg for tiden, så vi ser lyst på situasjonen, sa han.

– I tillegg er det fint å kunne få vise fram maskinene våre til all skoleungdommen og kommende maskinførere som kommer hit i dag på denne «vårmønstringa». For det er rart med et; den maskinen man kjører først blir man kanskje veldig glad i.

Dette er ordren fra Risa Service:

Gravemaskiner:
2 stk. Volvo ECR145EL
2 stk. Volvo ECR235EL
4 stk. Volvo EC220EL
7 stk. Volvo EC250EL
11 stk. Volvo EC300EL
6 stk. Volvo EC380EL
8 stk. Volvo EC480EL
5 stk. Volvo EW160E

Hjullastere:
2 stk. Volvo L110H
1 stk. Volvo L150H
1 stk. Volvo L180H
3 stk. Volvo L220H

Valser:
3 stk. Volvo DD25B
1 stk. Volvo SD135B