De er superstolte over Felleskjøpets nye storstue

4 700 kvadratmeter traktorer, gravemaskiner, motorsager, hundefór og kaninhøy. Alt i én butikk.

KLØFTA: 16. mars var en stor dag for Felleskjøpet Agri. Da hadde kjeden en koordinert nyåpning av fem avdelinger i ny utforming.

Størst er satsingen Felleskjøpet Stormarked og Landbrukssenter på Kløfta med egne avdelinger for maskin, verksted, butikk og hage. Og hagesenter, som er en ny satsing i Felleskjøpet Agri.

Annonse

Eneste butikk i Norge

Dette er den eneste butikken i Norge der du kan kjøpe gravemaskiner, traktorer, hundefór, kaninhøy, motorsager, stauder, urter, dopapir og MYE mer under samme tak. De andre reåpningene er i Hønefoss, Ålesund, Åndalsnes og på Elnesvågen utenfor Molde.

Viser bredden

Utbyggingen av Felleskjøpet Kløfta på Romerike hadde oppstart i februar 2016. Det totale «fotavtrykket» øker fra 3100 til 4700 kvadratmeter.

Inkludert her er avdelingene butikk og maskin, som oppgraderes og utvides til totalt 2100 kvadrameter. Dessuten et nytt og moderne verksted på rundt 2000 kvadratmeter. I tillegg åpner Felleskjøpets første hagesenter i tilknytning til butikken.

Avdelingen skal representere hele Felleskjøpets bredde, til både bønder og forbrukere. Inn skal alt fra såfrø, gjerdestoler, plantevern, tonnvarer, små og store maskiner, redskap og innendørsmekaniske løsninger (I-mek) for landbruket, til kjæledyrfôr, verktøy, utstyr og planter til hus og hage.

– Vi er kjempestolte

– Vi er kjempestolte over å kunne vise dette, sier assisterende butikksjef Kristine Stumberg.

– Dette er to milepæler for oss i Felleskjøpet. Den første er at vi gjennomfører en reåpning på fem steder med samme konsept. Den andre er vår største avdeling, som vi nå åpner her på Kløfta. Vi satser her både på forbruker og mot landbruket, sier detaljhandelsdirektør Eivind Torkildsen i Felleskjøpet Agri.

Avdelingen på Kløfta er oversiktlig inndelt etter tilbud og service. Landbruksdelen gir en samlet og oversiktlig presentasjon av hele landbrukssortimentet med en fagdisk som dekker hele bredden.

Nytt konsept

Butikken har et nytt konsept, med ny planløsning og oversiktlig vareplassering. Hagesenteret på 500 kvadratmeter er fylt med planter, blomster, jord og utstyr til den hageinteresserte.

– En satsing av denne dimensjonen gir oss en unik og attraktiv posisjon i markedet. Det gjør at vi bygger opp kompetanse, både innenfor salg og verkstedtjenester. Inn kommer også park og anleggssatsingen og vi har fagpersoner innen alle maskinområdene. De vil sitte i kontorer med god oversikt over kundene slik at de kan gi rask bistand. En egen salgsperson vil i tillegg ha ansvar for utstillingen i og utenfor butikken, sier Frode Dahl, direktør maskin i Felleskjøpet Agri.

Utvider verksted

– Å kjøpe ny maskin er en stor investering, og vi vet at kundene vil sette pris på muligheten til å ta og føle på maskinene. Samtidig må vi kunne produktene og vite økonomien i å anskaffe dem, hva det gir av effektivisering og inntjening. Vi utvider også verkstedet til å betjene samtlige maskiner i sortimentet. På denne måten kan vi gi kundene trygghet over tid, sier Dahl.

– Alle butikkene som reåpner denne dagen har et nytt butikkonsept med ny planløsning og oversiktlig vareplassering. Vi moderniserer og legger til rette for nye kundebehov. Felleskjøpet har unik erfaring og kompetanse innenfor alt fra såfrø, utstyr og fôr til kjæledyr og gjerdestolper, til små og store maskiner og utstyr til gårdsdrift og stell av hage og skog. Dette ønsker vi å dele med alle våre kunder. Det skal føles trygt, riktig og effektivt å handle hos oss, sier Eivind Torkildsen, direktør detaljhandel i Felleskjøpet Agri.

– Butikken på Kløfta blir vår hittil største i Norge med et fremtidsrettet tilbud til alle våre kunder. Her følger vi også den digitale utviklingen gjennom å tilby en mer effektiv og moderne salgsflate. Inkludert her er blant annet «hent i butikk» for netthandel, avslutter Torkildsen.