Rototilt utvider posisjoneringsløsningen RPS

Posisjoneringsløsningen (RPS) passer nå til alle styresystemene som Rototilt tilbyr. Den kan også ettermonteres.

Rototilt var for to år siden de første på markedet med en posisjoneringsløsning, RPS, som sammen med gravesystemet gir føreren en nøyaktig indikasjon på plasseringen av redskapen. Men nå er det tatt enda et steg ved at RPS-funksjonen både kan ettermonteres og passer til alle styresystemene som Rototilt tilbyr. Dette skriver Rototilt i en pressemelding.

– Vi har fått svært god respons på vår RPS, og kundene er kjempefornøyde. Det at vi nå kan tilby kundene både ettermontering av RPS og at RPS fungerer med alle våre styresystemer føles svært bra, siden etterspørselen har vært stor, forteller produktsjef hos Rototilt, Sven-Roger Ekström, i pressemeldingen.

Annonse

Passer bransjens ledende gravesystem

Rototilt har med RPS tilpasset programvaren sin og skapt et grensesnitt for bransjens ledende gravesystemprodusenter, som bl.a. Leica, Trimble, Topcon og Novatorn. Dermed er det mulig å utnytte hele bevegelsesmønsteret til tiltrotatoren i gravesystemet. For brukeren innebærer dette en mulighet til å kunne fastslå redskapets eksakte posisjon nøyaktig, og dermed øke produktiviteten.

Tilgjengelig for alle styresystemer

RPS har tidligere vært tilgjengelig sammen Rototilts eget styresystem, ICS. Nå tilbyr selskapet også frittstående løsninger der RPS er tilgjengelig for styresystemene TLE, TE, P og Prop.

– Den enkleste og smidigste løsningen er i kombinasjon med styresystemet ICS, der vi allerede benytter sensorene og el-svivel til andre funksjoner. RPS blir da en naturlig integrering i vårt mest avanserte styresystem. Det føles svært godt å nå også kunne tilby RPS til alle de andre styresystemene våre forteller Ekström.

Ettermontering av RPS

Hvis man har en tiltrotator av type R4, R5, R6 eller R8 kan man også ettermontere RPS, men det avhenger av hvilket gravesystem maskinen har.

– Det kjennes som en selvfølge å kunne åpne muligheten for at det også skal kunne være mulig å ettermontere RPS for alle som benytter R-serien avslutter Sven-Roger Ekström.