Nye veier i samarbeid med Universitetet i Agder

Nye veier inngår samarbeidsavtale med Universitetet i Agder (UiA) for å få innovasjon og mer kunnskap om digitalisering, prefabrikkering, klima og gjennomføringsmodeller.

Mer og bedre vei for pengene

Hovedmålet med den treårige avtalen er å stimulere til samskaping mellom næringsliv og forskning gjennom innovasjon, utvikling og dokumentasjon på fritt akademisk grunnlag. Konsekvensen vil forhåpentligvis bli mer og bedre vei for pengene. Det skriver Nye Veier på sine nettsider.

– UiA skal hjelpe oss å bygge mer veier for skattebetalernes penger, sa Nye Veier-sjef Ingrid Dahl Hovland da hun signerte avtalen sammen med UiA-rektor Frank Reichert.

Annonse

– Vi ser fram til samarbeidet, og til å få mer kunnskap om avgjørende områder og utfordringer vi som utbyggingsselskap møter, sa hun.

Nye Veier og UiA har definert fire områder hvor den treårige avtalen regulerer samarbeid: Prefabrikkering/industrialisering, gjennomføringsmodeller, miljø og klima og digitalisering/big data.

– Skal fremme innovasjon

Universitetet på sin side skal få tilgang til store prosjekter og ekstern finansiering. Rektor Frank Reichert mener de er avhengige av eksterne samarbeidspartnere.

– Samarbeidet mellom UiA og Nye Veier skal fremme innovasjon innen nøkkelområder for veiselskapet hvor UiA har særlig forsknings- og utviklingskompetanse, og også trekke inn industrikompetanse og andre forskningsmiljøer. Relevant forskning gir relevant utdanning, som blir bedre når forskere og studenter forstår problematikken gjennom samarbeid med samfunnet rundt oss, sa Reichert.