Cat åpner større muligheter i Vision Link

Snart skal du kunne ha kontroll med alt utstyr – fra den minste verktøykassen via pickupen og lastebilen til den største gravemaskinen – i ett og samme system. Cat åpner for større muligheter i Vision Link-systemet.

LAS VEGAS: I neste måned arrangeres kjempemessa Conexpo i Las Vegas. Det er vårens store slippsted for nyheter fra produsenter av utstyr til anleggs- og konstruksjonsbransjene.

Større muligheter i Vision Link

I går kom det en «lekkasje» fra Caterpillar, om det som blir en av deres nyheter på Conexpo: Overvåkingssystemet Vision Link åpnes for større muligheter.

Annonse

Til nå har det vært et system for overvåking av helsetilstand på nyere Cat anleggsmaskiner, varsling og koordinering av service og sånt. Dessuten gir systemet en oversikt over hvor maskinen(e) er, hva de gjør, produksjon, dieselforbruk og en hel del andre parametere.

Det skal systemet fortsatt gjøre. Men nå åpnes systemet for å overvåke mye mer enn bare de nyeste Cat-maskinene.

Forbindelse med alt utstyr

– Ny Cat Product Link-teknologi forbinder utstyr uansett merke, type og størrelse. Uansett om det har motor eller ikke. Alt kan rapporteres gjennom ett og samme system: Vision Link, sier Caterpillar i en pressemelding.

Det vil si at en entreprenørbedrift skal kunne bruke Vision Link til å ha kontroll med alt utstyr, fra gravemaskiner, dosere og hjullastere via kompressorer, pumper og generatorer, varebiler, tilhengere og containere ned til småutstyr som hoppetusser, håndverktøy og egentlig hva som helst.

Blåtann, mobil og satelitt

Den nye teknologien benytter seg av ulike kommunikasjonskanaler, alt etter utstyrstype og brukerens behov: Mobilnettet, satelitt eller Bluetooth. Her snakker vi stort spenn av informasjonsinnhenting og -presentasjon:

– Den nye Product Link-enheten for overvåking av produksjonsmaskiner har skalerbare egenskaper for innhenting av data, fra maskintimer og lokasjon til maskinhelse og produksjonstall. En ny sporingsenhet rapporterer derimot kun lokasjon. Den er beregnet til utstyr uten motor, opplyser Caterpillar.

Ekstern enhet med Bluetooth

Det er en ekstern enhet som baserer seg på Bluetooth, og rapporterer til Vision Link via enheter med Bluetooth.

Dette minner om sporings- og administrasjonssystemer som flere Milwaukee, Dewalt og Bosch er i ferd med å rulle ut på elektroverktøy.

Det nye Cat Product Link-systemet sies også å ha med en funksjon som skal innlemme også biler og lastebiler i systemet.

Også på biler og andre kjøretøy

– Det nye utstyret for overvåking av biler er designet for ettermontering i alle kjøretøyer, uansett merke og størrelse. Inkludert pickuper, servicebiler og lastebiler. Det bruker mobilnettet for å sende informasjon for forbedring av førersikkerhet og som hjelp til produksjons- og serviceansvarlige, sier Caterpillar i pressemeldingen.

Akkurat det siste høres temmelig vagt og uklart ut, og det framgår ikke noe mer konkret om hva det egentlig innebærer. Det sies heller ingenting om dette systemet kan kommunisere med lastebilenes egne overvåkings- og flåtestyringssystemer.

Det er i skrivende stund ikke kjent når og i hvilken utstrekning de utvidede mulighetene i Vision Link blir tilgjengelig i Norge.

Promo-video om Cat Product Link: