Nye HTC Duratiq sender slipestøvet rett i sekk

Fjerne veimerking eller membran på en bro? Denne nye HTC slipemaskinen fikser det, fullstendig støvtett.

Oppdatering 26. februar: HTC Duratic vant den internasjonale, prestisjetunge prisen for mest innovative produkt på messen/konferansen World of Concrete i Las Vegas nylig.

– Hva man bruker den til? Alle plane underlag som trenger sliping. Veimerking på asfalt, for eksempel. Membran og skjøter på betongunderlag er et annet eksempel, sier Ulrika Sköld fra HTC Sweden.

Annonse

Hun sto på Normann Olsen Maskin AS sin stand på Arctic Entrepreneur i forrige uke for å vise fram HTCs nye slipemaskin. Det er egentlig en stor diamantgulvslipemaskin, men den kan brukes til mye mer enn gulv.

At slipingen foregår fullstendig lukket og støvfritt vil være en fordel for mange. At støvet går rett i sekk er heller ikke dumt.

Sliper med diamant

HTC Duratiq heter den, og ble lansert av produsenten sist høst. Svenske HTC utviklet metoden med å slipe gulv med diamantteknikk. Nye Duratiq kommer i to slipebredder: 600 og 800 millimeter.

Maskinen er grundig fornyet i forhold til forgjengere. Faktisk hele 100 nyheter, hevdes det.

Dette er noen av dem:

  • Nyutviklet digitalt kontrollpanel og fjernstyring som gir full kontroll og enkel håndtering, også for nye brukere.
  • Nytt slipehode, hermetisk tilsluttet og støvtett for maksimal driftssikkerhet
  • Kompakt, robust chassisdesign for kjøring, håndtering og enkel transport
  • Videreutviklet AirFlow-teknikk og Mist Cooler System som gir oppimot 216 prosent produktivitetsøkning og 100 prosent bedre støvopptak
  • Vekter som er enkle å justere, 20 ulike håndtaksinnstillinger og 74 prosent mindre vibrasjon gir «dramatisk forbedret» ergonomi.

Salgsdirektør Claus Brucker i Normann Olsen Maskin AS Industri mener lanseringen er den mest banebrytende i HTCs historie. Intet mindre.

Fant opp teknikken for snart 30 år siden

– HTC utviklet metoden med sliping av betonggulv med diamantteknikk for 29 år siden. Ved lanseringen av Duratiq tar vi et nesten like stort steg i vår og bransjens utvikling. Maskinen setter en helt ny standard for produktivitet, driftssikkerhet, kjøreglede og fleksibilitet. Jeg er overbevist om at bransjen kommer til å snakke om tiden før og etter Duratiq, på samme måte som man iblant prater om banebrytende skritt innen f.eks. mobiltelefoni. HTC har en grunnleggende drivkraft; å alltid være først i utviklingen. Duratiq er et bevis på HTCs innovasjonskraft for hele bransjen, sier Claus Brucker.

1000 timers serviceintervall

Serviceintervallet på HTC Duratiq oppgis å være på 1000 timer. Modulbasert konstruksjon gjør det enkelt å bytte utslitte deler.

Drivreimen tar for eksempel kun 40 minutter å bytte.

Modulkonseptet gjør også at Duratiq kan tilpasses de fleste behov. Kunden må velge en størrelse (600 eller 800 mm bredde), el-versjon (230V eller 400V) antall slipeskiver og om maskinen skal ha fjernstyring.

Deretter kan den konfigureres individuelt før levering eller oppgraderes i ettertid med valgfriepakker som vann, lys og GPS. Eller skreddersy den ytterligere med ekstra vekter, koppholdere (!) og annet tilbehør.

Promovideo fra HTC: