Mobilt verksted i én henger

Varme, lys, strøm, luft. Alt står klart i hengeren. Til og med en oppblåsbar verkstedhall har den plass til.

KCL MH 1000 beredskapshenger

KCL MH 1000 beredskapshenger. Lystårn i forkant.

KCL – Kolberg Caspary Lautom AS – har laget en helt ny beredskapshenger, med den sentrale egenskapen at den kan tilpasses en haug ulike formål.

Dieseltanker under gulvet

MH 1000 er en skaphenger bygget med ekstra høyt gulv. Under gulvet ligger to 400 liters dieseltanker. Oppå er det montert skinner for hurtig inn- og utmontering av diverse utstyr som aggregat, kompressor, varmekanon eller hva annet man måtte ha bruk for.

Annonse

Fire skinneplasser har den til dette.

Aggregat og 300 kW varme

Bjarne Tovang og Erik Abrahamsen i KCL, sammen med Alberto Scorretti fra varmekanonprodusenten Master.

VERKSTED: F.v. Bjarne Tovang og Erik Abrahamsen i KCL, sammen med Alberto Scorretti fra varmekanonprodusenten Master.

I utstillingshengeren på AE var det montert et 9,5 kW Loncin strømaggregat og to Master varmere på totalt 300kW (!), med en luftstrøm på totalt 15 400 kubikkmeter luft pr time. Her snakker vi kraftig varmeforsyning, f.eks til et byggeprosjekt.

– Varmluften fra disse brennerne kan fraktes 35 meter i slanger. BV500 er en nyhet fra MASTER som erstatter de tidligere dieselbrennere. Dette er kompakte maskiner med høy ytelse og høy luftstrøm, sier Erik Abrahamsen. Han er avdelingsleder for bygg i KCL.

Verktøyskap bakerst

I tillegg er det plass til et verktøyskap helt bakerst, der bakluka gir både atkomst og ly for eventuell nedbør.

– Vi kan for eksempel levere den med kompressor og aggregat i samme maskin. Den levererer 6 kW 400V strøm og 600 l/min luft med 12 bar. Den går inn på én av de tre skinneplassene, sier servicesjef Bjarne Tovang i KCL.

Henger totaltvekt 2700 kg

Selve hengeren er levert av tyske Böckmann, og har en tillatt totalvekt på 2700 kilo. I forkant er det et teleskopisk lystårn.

Alt utstyret inni nås gjennom store luker på sidene og bak. Selv med alle skinneplassene fylt opp er det i tillegg plass til et oppblåsbart telt på maksimalt 9×9 meter i hengeren.

Et ”instant” verksted, altså. Klart til å rykke ut der det trengs.

Beredskap for flere anledninger

Konseptet startet egentlig som en idé for utleiemarkedet, men har blitt videreutviklet til et multihengersystem for flere anledninger.

– Hvis man tar et utleieselskap som ønsker dette systemet kan man da ha ferdige skinner med produkter som enkelt løftes inn og kunden har rask alt de trenger i en og samme henger. Det vil også være mulig å levere mindre hengere med kun varmeprodukter og tanker, sier Abrahamsen.