Michelin lanserer lufttrykksrådgiver

Michelins lufttrykksrågiver er tilgjengelig for alle mobile enheter, og er det første i sitt slag som spesifikt retter seg mot anleggsbransjen.

Det er velkjent kunnskap i anleggsbransjen om at det er ulønnsomt å kjøre med feil lufttrykk. Hittil har det vært vanskelig å vite hva som er det optimale lufttrykket, men med Michelins nye lufttrykkrådgiver kan operatører raskt og enkelt finne informasjonen de trenger ved hjelp av en hvilken som helst mobil enhet. Dette skriver Michelin i en pressemelding.

Optimalt lufttrykk

Systemet iverksettes enkelt ved å skrive inn kjøretøyets merke og modell på skjermen. Deretter definerer man optimalt dekktrykk for området kjøretøyet brukes ved å angi maskinens arbeidshastighet, tomvekt, belastet vekt, samt belastning ved tipping og individuell akselbelastning.
Med den informasjonen kan Michelins lufttrykksrådgiver raskt finne det optimale lufttrykket for hver aksel på kjøretøyet.

Annonse

Mange fordeler

Michelin lister opp en rekke fordeler ved å bruke lufttrykksrådgiveren:
– Økt sikkerhet
– Lenger livslengde på dekkene
– Lavere risiko for skader på dekk og maskin
– Lavere drivstofforbruk

Til sammen økes produktiviteten, takket vare lave dekkostnader og mindre stillstandstid for maskinene.

Dekkenes livslengde øker om man bruker riktig lufttrykk, siden det reduserer slitasjehastigheten og gjør dekkene mostandskraftig mot skader.

Økt sikkerhet

Fra et sikkerhetsperspektiv er det viktig at man bruker riktig lufttrykk. Dette optimaliserer kjøreegenskapene på transportveier og øker stabiliteten når man kjører med hevet last. Det reduserer også risikoen for indre strukturelle skader på dekkene som følge av overoppheting eller aggresjonsskader på slitebane eller dekksider, noe som kan føre til plutselige og potensielle farlige skader på dekk eller felg.

Lufttrykkrådgiveren er tilgjengelig helt kostandsfritt for alle, inkludert bilteknikere, dekkforhandlere, maskinoperatører og førere.