Finsjekker overflaten for ujevnheter

Leica MS60 – det vil si Captivate-plattformen – har fått en ny app: Inspect Surface. Overflatesjekkeren. Og den er alt annet enn overfladisk.

– Den sjekker en overflate for ujevnheter. Finner det minste avvik fra en definert verdi. I felt kan man på direkten sjekke en ferdig overflate mot modellen. For eksempel vei eller betong. Den sjekker der og da. Du trenger ikke ta data med inn for å sjekke på PC, sier Petter Skaare i Leica Geosystems.

Sjekket shuffleboard hos naboen

På Arctic Entrepreneur brukte han egenhendig denne MS60-en med den nye appen til å finne ut hvorfor shuffleboardet hos en annen utstiller ikke funket.

Annonse
Shuffleboard in Leica Inspect surface

Shuffleboard-et hadde en høyrygg i hele lengden av brettet. Da blir det mye bom.

Der var det bare bom etter bom.

– Ikke rart. Det gikk en høyrygg i nesten hele banens lengde, forteller Skaare.

På bildet øverst i denne saken ser du hvordan brettet så ut i Inspect Surface. Det som skal være en helt plan flate framstår i høydevariasjoner. Gule, grønne og blå prikker representerer ulike høyder på shuffleboardet. Dermed hadde naboen på messa grunnlag for å en reklamasjon hos leverandøren av brettet.

Her er en video fra Leica Geosystems som (på engelsk) forklarer nærmere hvordan Inspect Surface virker, og hva den kan brukes til.