Anleggsmesse på Sørlandet vokser

I 2014 ble den første anleggsmessa på Sørlandets Travpark arrangert, med 28 utstillere og 2500 besøkende. Den 16.-17. juni i år forventes langt høyere tall når travparken igjen arrangerer anleggsmesse. Denne gang er også MEF med i kulissene.

– Det hele begynte med at lokale aktører i anleggs- og landbruksbransjen spurte oss om vi kunne tenke oss å arrangere en messe her i travparken. Her er det god plass, enkel logistikk og glimrende parkeringsmuligheter. I tillegg er beliggenheten sentral, og «alle» vet jo hvor dette er, sier Ingvar Ludvigsen, markedssjef hos Sørlandets Travpark.

Stor interesse

– Vi jobbet en stund med ideen, fikk med oss flere tunge aktører i ryggen, og arrangerte anleggsmesse i juni 2014. Det ble jo nærmest som en minimesse den første gangen, men 28 utstillere og 2500 besøkende på to dager var vi godt fornøyd med. Med tanke på alt som skal skje på anleggssida framover her i regionen, passer det meget godt med messe her igjen nå, og vi merker at interessen er stor. Allerede nå er hele 48 standplasser bestilt til sommerens messe, og er vi heldige med været regner vi med 3500 beøkende – minst! slår markedssjefen begeistret fast.

Annonse

Ingen brukte CD-er og cowboyhatter

Til årets anleggsmesse har Sørlandets Travpark også fått med seg Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) som rådgiver og støttespiller. Og markedssjefen er klokkeklar på hva slags messe dette skal være – og ikke skal være.

– Anleggsmessa 2017 bygges opp som, og skal være, en «hard core» anleggsmesse. Her skal det ikke gå i brukte CD-plater og cowboyhatter. Dette er ment kun for dem som er interessert i maskiner og utstyr som hører anleggsbransjen til, sier han.

– Vi setter stor pris på at vi får lov til å benytte oss av kompetansen til MEF under planleggingen av messa. MEFs regionsjef Oskar Tore Åsen har jo god erfaring med slike messer, og jeg bruker ham som sparringspartner. Det er jo ingen tvil om at det også gir messa en ekstra tyngde at MEF er med. Jeg ser på det som en tillitserklæring at MEF vil sette sitt stempel på et produkt som vi skal levere. Det gjør meg også litt nervøs, for da må vi i hvert fall prestere, smiler han.

Forrykende underholdning

Foruten en spennende messe, hvor bransjeaktører samles for å vise frem og se på siste nytt i anleggsmarkedet, lover arrangøren også underholdning utenom det vanlige, som i seg selv vil være verdt inngangspengene. For det blir ikke helt gratis å komme inn.

– Det vil koste 100 kroner for inngang, som inkluderer et festarrangement lørdag kveld. Underholdningen er ikke helt fastsatt ennå, men jeg kan garantere at det blir noe som fenger målgruppen, slår Ludvigsen fast.

– Jeg må legge til at det er 2000 overnattingsplasser innenfor en avstand på 500 meter fra travparken. På selve «messehotellet», Thon hotell Sørlandet, har vi holdt av en masse rom som kan bookes til en billig penge. Vi skal gjøre vårt ytterste for å gjennomføre en strålende messe og gi velfortjent oppmerksomhet til bransjen, avslutter han.

For spørsmål om eller påmelding til Anleggsmessa 2017, send e-post til: ingvar.ludvigsen@rikstoto.no.