Ny støttemur fra Asak

Asak-Vertiblock ser ut som naturstein. Hule blokker med not og fjær, som er lette i transport og håndtering.

Vi «tjuvstarter» på nyhetsåret 2017: Asak Miljøstein introduserer Verti-Block på det norske markedet.

Naturtro utseende

Dette er en stor støttemur beregnet for profesjonelle landskapsprosjekter. Muren håndteres maskinelt og blokkene har et naturtro relieff av en virkelig stein, tilpasset norsk natur.

Annonse
Asak Verti-Block

Asak Verti-Block

Blokkene er i tillegg hule som gjør de enklere å håndtere, med not og fjær som sikrer god låsing av hvert skift.

– Dette er et støttemurkonsept som gjør det enkelt å lage store murer av alle slag, med kurver og hjørner. Med ti ulike fronter sikrer man også estetikken med et naturtro utseende, sier administrerende direktør Jørn-Andre Hammer i en pressemelding fra Asak Miljøstein.

Oppfyller mange krav

Verti-Block er et patentert konsept med blokker i ulike størrelser og former tilpasset alle behov. Det har en fleksibilitet som passer til både private og offentlige anlegg.

– Designet er innovativt og utformet med tanke på ekstrem styrke og stabilitet. Målet var å finne en murblokk som var lett å montere og som samtidig var pen og godt egnet til å stabilisere jordmasser. Det har vi funnet i Verti-Block, sier Hammer.

Not og fjær

Fordi blokken er hul er den i følge produsenten både rimeligere, lettere og raskere å montere enn tilsvarende produkter på markedet i dag.

Det selvlåsende systemet med not og fjær sikrer riktig montering. Når man i tillegg fyller opp hulrommet med pukk, får man en meget stabil og selvdrenerende støttemur.

Sikkert system

– Vi har stor tro på at Verti-Block vil bli spesielt populær i offentlige uterom ved skoler, parker og veianlegg, der man ønsker en stabil mur som forskjønner landskapet. I tillegg er den suveren der man krever gjerder eller sikring, som for eksempel autovern, sier Asak-sjefen.

Stolper til gjerde eller autovern monteres nemlig direkte i murens toppblokk.

I og med at Verti-Block benyttes over store deler av verden, er systemet veldokumentert og sikkert, understrekes det i pressemeldingen.

Kortreist med lokal produksjon

Blokkene er kortreiste med produksjon lokalt ved tre av Asaks fabrikker i Norge. Vekten er betydelig lavere enn naturstein slik at transporten også blir rimeligere og mer miljøvennlig.

Asak Miljøstein har med seg den nye Verti-Block til Arctic Entrepreneur på nyåret, og det blir god anledning til å se på den der.