Første gigantkontrakt for Nye Veier til AF Gruppen

AF Gruppen har mottatt melding fra Nye Veier om at de har til hensikt å inngå kontrakt med AF Gruppen om den første store totalentreprisen på E18.

Det skriver AF Gruppen i en pressemelding 1. desember.

23 km motorvei

Entreprisen gjelder prosjektering og bygging av 23 km komplett ny motorvei mellom Tvedestrand og Arendal. Arbeidet inkluderer alle fag og inneholder fire doble bergtunneler, 30 konstruksjoner og masseflytting av 10 millioner kubikkmeter.
AF har med seg Kruse Smith Entreprenør som samarbeidspartner på brubygging, Otera Infra på elektroarbeider og Norconsult på prosjektering.

Annonse

Ferdig høsten 2019

Avtalen har en verdi på ca. 3,2 milliarder kroner (eks. mva.). Etter en planleggings- og prosjekteringsperiode starter arbeidene vinteren 2017. Arbeidene skal ferdigstilles allerede høsten 2019.

– Smartere og raskere

– AF har lang erfaring med store og komplekse samferdselsprosjekter, og denne entreprisen passer godt til vår kapasitet og kompetanse. Vi er glade for å ha vunnet dette gigantprosjektet, og ser frem til å bygge smartere og raskere sammen med Nye Veier, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen i pressemeldingen.