Størst blant de minste

Den nye beltegravemaskinen ET16 fra Wacker Neuson er spesielt egnet for gravearbeid på trange steder.

Den kan komme til på vanskelig tilgjengelige steder, og er derfor spesielt egnet for bruk innendørs, i bysentrum eller ved hage- og landskapsforming – faktisk alle steder der det er begrenset arbeidsplass, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Kan fraktes med personbiltilhenger

Det teleskopiske chassiset, som kan kjøres ut fra 990 til 1 300 millimeter, lar brukeren manøvrere gjennom trange passasjer og gir høy stabilitet til maskinen når chassiset er kjørt ut. Med driftsvekt på 1,5 tonn er den nye minigraveren egnet for bruk på mykt underlag, og er lett å manøvrere. På grunn av den lave transportvekten, som ligger mellom 1 400 og 1 600 kilo, kan ET16 transporteres på en vanlig personbiltilhenger. Sideelementene på planeringsskjæret er fastkoblet på skjæret, noe som gjør monteringsarbeid eller bruk av ekstra verktøy unødvendig, heter det i pressemeldingen.

Annonse
Wacker Neuson ET16. (Foto: Wacker Neuson).

Wacker Neuson ET16. (Foto: Wacker Neuson).

God sikt

Ifølge pressemeldingen har ET16 den største førerhytta i denne vektklassen. Ergonomisk utformet med størst mulig ben- og hodeplass for brukeren. Hytta har vinduer hele veien rundt, som gir god sikt til arbeidsområdet i alle retninger. Hele den to-delte frontruten kan skyves inn under taket på førerhytta.
ET16 har en gravedybde på rundt 2 240 millimeter og en maksimal dumpehøyde på rundt 2 500 millimeter.

Direkte tilgang til motorrommet gir enkel tilgang til relevante servicepunkter. Tilleggshydraulikk – som er standard – lar deg enkelt koble til mange typer tilleggsutstyr. Det gir ikke bare et større bruksområde, men gir også bedre lønnsomhet, lover Wacker Neuson i pressemeldingen.