Kraftigere jernbaneklype

Engcon lanserer en ny, kraftig jernbaneklype som erstatter tidligere modell.

I 2012 lanserte Engcon jernbaneklypen GR20RR, en integrert klype spesialtilpasset for håndtering av jernbanesviller og -skinner. Nå, fire år senere, lanseres den nye modellen, GR20R2, som sammen med Engcons tiltrotator vil gjøre gravemaskinen enda mer effektiv, lover Encon i en pressemelding.

Mer stabil

Gripearmene på den nye GR20R2 er enda kraftigere og laget i et høyholdfast stål med en hardhet på 400 Brinell for maksimal levetid. Gripearmene er dessuten utstyrt med en støttefot for en mer stabil håndtering av lasten, og slangene på gripesylindrene har også fått tykkere vegger for å tåle høyere hydraulikktrykk, ifølge pressemeldingen.

Annonse

– Etter kundenes ønsker

– Oppgraderingen er et resultat av kundenes tilbakemeldinger og ønsker, sier Fredrik Jonsson, utviklingssjef i Engcon Group i pressemeldingen.

For lettere å kunne håndtere det som skal gripes, er klypen også nedvinklet opp til 42 grader.

Tilpasset Q-safe

GR20R2 er tilpasset for Q-Safe, Engcons sikre redskapsfeste, og kan dermed også utstyres med EC-Oil for automatisk oljekobling av hydrauliske redskaper, for eksempel sporpakkere, svilleutleggere, tømmerklyper, markvibratorer m.m.

Engcon melder at GR20R2 vil erstatte den forrige modellen omgående.