Tilt og pallegafler til modellbygging

Denne Engcon-nyheten bør gå rett hjem hos alle som er interessert i modellbygging.

Den nye generasjonen tiltrotator og redskaper fra Engcon er nå tilgjengelig i modellstørrelse. Til sånne små skalamodeller av maskiner, ja.

Det forseggjorte modellsettet er i skala 1:50, består av en EC219 tiltrotator, en graveskuff med tenner, en planeringsskuff, pallgafler og avrettingsbjelke.

Annonse

Fungerende tilt og rotor

Tiltrotatormodellen har – akkurat som originalen – en fungerende tilt- og rotasjonsmekanisme.

Redskapene er like detaljerte og er laget for å festes til tiltrotatoren, som er direkte montert til stikken på en egnet modellgravemaskin, sier Engcon i en pressemelding.

Ja, for det er Engcon som står bak det hele.

Modellene er laget eksklusivt for Engcon av britiske GEM (Gaz Evans Models).

3D til print

Modelleringsprosessen starter ved å konvertere et digitalt bilde av maskinen til en 3D-skriverfil. Med den 3D-fila kan man lage en prototype i plast med en 3D printer.

Denne prototypen sendes deretter til SMTS, som er en av Storbritannias ledende støpemodellprodusenter, for støping i hvitmetall av høy kvalitet.

SMTS leverer støpemodellene til GEM som sett. Hver modell av EC219-tiltrotatoren består av opptil 19 metalldeler, i tillegg til små plastslanger til å representere slanger og koblinger.

Håndlaget

–Modellene blir håndlaget en og en av Gaz Evans og hans kollega, Dr. Lucinda Warner. Små spesiallagde Engcon-logoer settes på til slutt for å gi modellen ytterligere autentisitet, forteller Engcon.

Det kan hende at det ikke er heeelt tilfeldig at dette settet lanseres nå, sånn i slutten av november.

Hva det koster? Aner ikke. Det er sikkert ikke tilfeldig at pressemeldingen ikke sier noe om det…

Hmmm, hvor la jeg den ønskelista til julenissen, mon tro.

Å, der var den ja.