Unngå ubudne gjester i varebilen

Med de rette foranstaltninger kan risikoen for ubudne gjester i varebilen minimeres.

Ifølge en pressemelding fra varebilinnredningsleverandøren Sortimo, melder flere forsikringsselskaper om et økende antall innbrudd i varebiler.

Dyrt gods

Daglig leder Ole-Andreas Pettersen i Sortimo forteller at varebiler har blitt et opplagt mål for innbruddstyver – ikke minst fordi verdisakene stadig blir dyrere.

Annonse

– Mange håndverkere, kjører rundt med spesialverktøy for opp mot en million kroner, og tyvene slipper ofte unna med kostbart utstyr, iPads osv. for hundretusenvis av kroner. I tillegg koster et innbrudd også i nedetid på varebilen, da den ofte skal en tur innom mekanikeren for å få reparert låser, ruter osv. Det kan derfor fort bli en dyr fornøyelse hvis tyven først får adgang. Samtidig er det ikke uvanlig at et firma i løpet av samme natt opplever innbrudd i samtlige varebiler, sier han.

Husk sikkerheten

Sortimo tilbyr en rekke sikringsløsninger til varebiler. Risikoen for uvelkomment besøk i varebilen kan nemlig minimeres ved hjelp av en rekke forholdsregler, heter det i pressemeldingen.

Daglig leder Ole-Andreas Pettersen påpeker at jo lenger tid tyven bruker på å få adgang til varebilen, jo bedre er det.

– Det er derfor en god idé å sørge for at den er låst skikkelig. Samtidig bør varebilbrukeren være oppmerksom på hvor og hvordan han parkerer, da det kan ha innflytelse på om tyven vil gå etter nettopp hans varebil. Et godt tips er dessuten å merke verktøyet med firmanavn og telefonnummer. Merkingen kan med fordel kombineres med f.eks. et gitter eller andre fysiske, mekaniske eller elektroniske sikringsløsninger.

Sikkerhetsgitter og låssystemer

– Du kan med fordel installere et sikkerhetsgitter på bakdør, bagasjedør og skyvedør, som kan hindre inntrenging. Et annet tiltak kan være ekstra låssystemer, forsterkede ruter eller alarm med romføler. For maksimal sikkerhet kan du supplere med innvendig sikring som f.eks. låssystemer i skuffer og skap, i tilfelle tyven allikevel får adgang, sier Pettersen.

Sikkerhetsboks

– En ny og effektiv løsning for å sikre dyrebare gjenstander som Laptop, iPad osv. er vår sikkerhetsboks. Boksen – også kalt Safe RFID – kan romme atskillige medarbeideres verdigjenstander og integreres lett i samtlige av våre reolsystemer. Teknologien bak åpningssystemet, det såkalte RFID (radio-frequency identification), muliggjør hurtig åpning, og nøkkelen kan også programmeres med en transponder slik at du kan sikre flere bokser samtidig.