Hokksunds tiltrotator-mester

Drøyt 60 mennesker var på plass da Kristoffersen AS arrangerte gravemaskinkonkurranse i Hokksund den første helga i oktober. Vinneren får tur til Volvo-fabrikk i Tyskland.

– Jeg har alltid hatt lyst til å dra i gang en gravemaskinkonkurranse, og nå fikk vi kombinert det med en slags sommeravslutning her på Prestaker industriområde i Hokksund, hvor vi har en lagerbygning med maskiner og utstyr, forteller daglig leder i Kristoffersen AS, Sven Andre Kristoffersen.

Her er det Tormod Solem fra Brødrene Solem i Nedre Eiker som stabler steiner. Han endte på andre plass i konkurransen. (Foto: Ann-Therese Kristoffersen).

Her er det Tormod Solem fra Brødrene Solem i Nedre Eiker som stabler steiner. Han endte på andre plass i konkurransen. (Foto: Ann-Therese Kristoffersen).

Inviterte «alle»

Foruten «Hokksund-mesterskap i tiltrotator», fristet invitasjonen med «øl, grillmat, glade fjes, diesel og hydraulikk i skjønn symfoni.» Og oppslutningen var upåklagelig.

Annonse

– Jeg opprettet et arrangement på Facebook, og så spredte det seg derfra. Jeg inviterte alle jeg kjenner som kjører gravemaskin, og de inviterte andre igjen. Det kom vel rundt 60 mennesker, og 15-20 av dem deltok på rototilt-konkurransen, sier Kristoffersen.

Pallegaffel og tømmerklype

Selve konkurransen var todelt. Først skulle deltakerne, ved hjelp av en hjulgraver (Volvo EW160C) og pallegaffel, flytte en pall med et tomt 200-liters fat opp og ned på et tårn med paller. Deretter skulle de, med en beltegraver (Volvo ECR58D) og tømmerklype, stable 15 ukurante steiner så høyt man klarte i løpet av ett minutt.

– Pallegaffeløvelsen var ganske jevn, men steinstablingen varierte veldig, med høyder fra 51 cm til 146 cm, forteller arrangøren.

Initiativtaker og primus motor Sven Andre Kristoffersen. (Foto: Ann-Therese Kristoffersen).

Initiativtaker og primus motor Sven André Kristoffersen. (Foto: Ann-Therese Kristoffersen).

Volvo sponsor

Kristoffersen stilte selv med maskiner og utstyr til konkurransen. På premiefronten fikk han derimot litt uventet hjelp.

– Jeg hadde bare tenkt å kjøpe inn en vinflaske eller noe som førstepremie, men så kom plutselig Volvo Maskin på banen og spytta inn premiene i stedet. Det var kjempemorsomt. Førstepremien ble dermed et besøk på Volvo-fabrikken i Konz i Tyskland. I tillegg ble det delt ut modellmaskiner, T-skjorter, USB-pinner og andre Volvo-effekter.

– Dette var jo første gangen dette ble arrangert, men det ble såpass bra at jeg håper å kunne gjenta det neste år, avslutter han.

Resultater, topp 5:

1. plass – Christian Nikkerud, (pallegaffel – 1,06,71 min, steinstabling – 133 cm).
2. plass – Tormod Solem (pallegaffel – 1,08,44 min, steinstabling – 126 cm).
Delt 3. plass – Tor Einar Hassel (pallegaffel – 1,08,54 min, steinstabling – 90 cm) og Pål Kristoffersen (pallegaffel – 1,14,51 min, steinstabling – 141 cm).
4. plass – Magnus Laugerud (pallegaffel – 1,09,55 min, steinstabling – 77 cm).
5. plass – Geir Olav Røed (pallegaffel – 1,09,38 min, steinstabling – 64 cm.