Denne er på vei til Bergen

Ny messe i Bergen til helgen. Cat 772G tipptruck er en av de største i utstillingen. Nasta har med tre nyheter, og Hymax-selgeren i vest er superoptimist.

Vestnorsk bygg-, transport- og anleggsmesse arrangeres i Bergen 19.-21. august. Det vil si helg.

For første gang

– Dette er aller første utgaven av messen. Over 40 utstillere er klare for å vise seg frem for de besøkende, sier Eirik Berge fra arrangørfirmaet Possibility AS.

Annonse

Pon Equipment er en av utstillerne. De bruker noen av sine 500 kvadratmeter til å vise sin CAT 772G tipptruck på messen. Den veier 40 tonn tørr, og flytter 53 tonn nyttelast i nær 80 km/t, takket være en Cat C18 steg 4-motor på 605 hk.

Pon Equipment har også med seg Cat 307, den populære åttetonneren med fastbom.

På Nastas stand finner gjestene muligens en mye mindre, men veldig interessant nyhet: Hjullasteren ZW75.

Ny femtonner

– Den kompakte og allsidige femtonneren ZW75 er nå tilgjengelig i serie 6. Nytt design gjør hjullasteren svært allsidig og er dermed perfekt for en rekke jobber som veibygging, material- og avfallshåndtering, landbruk og til utleie, opplyser Nasta på sin webside.

Hvorfor bare muligens?

https://www.instagram.com/p/BI8NJW4jUys/?taken-by=nastagravemaskin

– Fordi ZW75 har solgt veldig godt i det siste. Denne lille karen har fått en veldig god start! Vi håper å få vist kompaktlasteren fram på høstens messer. Hvis vi ikke går tom før den tid, skriver Nasta på sin Instagramkonto.

Optimistiske selgere

Nastas selger i vest, Christian Sleire, er optimist:

– Jeg regner med at jeg skal klare å ta med meg en ZW75-6. Ellers kan det nevnes at vi tar med oss en ZX250LC-6 og en ZX17U-5 som også er nye maskiner nå i 2016, sier Sleire til Anleggsmaskinen.

«Mr Hymax» i vest, Endre Dyngeland, er enda større optimist enn Sleire i Nasta:

– Hymax stiller selvfølgelig med en Hyundai i den nye HX-serien, godt utvalg i Giant og verdens mest solgte minigraver: Kubota. Solen kommer også, forsikrer Endre Dyngeland i et innlegg på Facebook.

Volvo Maskin, Hymax og Hydrema er noen av de andre maskinleverandører som skal være på messen og MEF/Okab kommer med sin simulator for å gi de besøkende en mulighet til å prøve seg som anleggsmaskinfører.

Vi i Anleggsmaskinen kommer også innom. Gjør du?