Nye ledere i Volvo

Per Erik Bernts blir daglig leder for Volvo Truck Center og Gunnar Brattli blir ny salgsdirektør for lastebil i Volvo Norge AS.

Gunnar Brattli (48), fra Asker, er ansatt som salgsdirektør i Volvo Norge AS. Dette innebærer at han får ansvar for salg, lønnsomhet og produktmiks av Volvo lastebiler på landsbasis. Han kommer fra stillingen som kjededirektør i Telia.
Brattli overtar stillingen etter Waldemar Andre Christensen som tidligere i år ble tilsatt som administrerende direktør i selskapet. Salgsdirektøren har også ansvaret for storkundesalg.

– Vi i Volvo Norge ser frem til å få Brattli inn som en del av det norske Volvo-teamet, og ser på hans bakgrunn og arbeidserfaring som meget spennende. Han kan tilføre oss nye spennende tanker og idéer, sier Waldemar Andre Christensen i en pressmelding.

Annonse

Gunnar Brattli er utdannet diplomøkonom fra Handelshøyskolen BI, med spesialisering innen markedsføring og personalledelse. Hovedtyngden av hans arbeidserfaring er innenfor salgs- og distribusjonsledelse i ulike selskaper i telekombransjen.

– Etter mange år i en bransje var det på tide å søke nye utfordringer og jeg synes Volvo er et veldig spennende selskap. Jeg ser virkelig frem til å starte i rollen som salgsdirektør i Volvo Norge. Volvo representerer en sterk merkevare i en spennende bransje og fremstår som et selskap med gode verdier og ambisiøse mål, i tillegg til fantastiske produkter. Jeg tror den lange erfaringen jeg har fra forhandlersalg og distribusjonsledelse, i en bransje preget av store og hurtige endringer, vil komme til god nytte i denne jobben, sier Gunnar Brattli.

Brattli tiltrer stillingen 1. november.

 

Per Erik Bernts (58), er ansatt som daglig leder av Volvo Truck Center, hvilket innebærer at han blir leder for Volvos egeneide forhandlernett, med 7 avdelinger på Østlandet. Disse dekker 30 prosent av lastebil- og bussmarkedet i Norge.
Stillingen er nyopprettet som en del av omorganiseringen for ytterligere å øke Volvos kundefokus. Bernts får ansvaret for både salg- og servicemarked av Volvo og Renault Trucks, en virksomhet med 260 ansatte fordelt på 7 anlegg i Østlandsregionen med hovedanlegg på Furuset i Oslo. Han vil rapportere til administrerende direktør i markedsselskapet Volvo Norge AS.

– Med Bernts inn som daglig leder, rapporterende til meg, vil vårt egeneide Volvo Truck Center få tilført ytterligere fokus og kompetanse for å møte en krevende, men spennende tid vi har foran oss. Volvo Truck Center er alene en milliardbedrift og fortjener fullt driftsfokus fra en dedikert leder, sier Waldemar Andre Christensen.

Bernts er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI, hvor han fordypet seg i emnene strategi, ledelse, økonomi og logistikk. Han har en variert yrkesbakgrunn og kommer nå fra stillingen som viseadministrerende direktør i Berggård Amundsen & Co AS, et elgrossistfirma han har vært i siden 2006.

– Jeg er vant til å drifte mange enheter og ser dette som en meget spennende utfordring. Jeg har gode minner fra tiden i Nor Cargo Thermo, hvor jeg var i 8 år. Der jeg fikk gleden av å ha et meget tett samarbeid med Volvo som leverandør i en årrekke. Jeg vet hva Volvo står for når det gjelder kultur og kompetanse og ser med spenning frem til å få være en del av laget, sier Per Erik Bernts.

Bernts tiltrer stillingen 1. september.