Liebherr treffer godt med spesielle dosere

Dette er OT Wikes nye – og landets første – Liebherr PR 716 doser. Liebherr begynner å vokse seg store på dosere her til lands. Det er én ting som skiller disse fra andre dosere.

VEAR: Oskar og Tormod Wike AS fikk denne inn i maskinparken. Det er en Liebherr PR 716 15 tonns doser.

Det er det første eksemplaret av minstemann i Liebherrs nye doserserie, lansert på Bauma i vår.

Annonse

Lite marked – større andel

Liebherr Norge er tilfreds over markedsandelen de er i ferd med å bygge seg på dosere.

– Vi har solgt ti dosere det siste halvannet året. Fire av dem er av den nye 6-serien.
Dette er nok et tegn på at Liebherr dosere er vel akseptert i det norske markedet. Det selges ikke så mange dosere i Norge i løpet av året, men vi har en betydelig markedsandel på den maskintypen, sier salgssjef Håkan Nyhaugen i Liebherr Norge.

Hydrostatisk drift

OT Wikes nye Liebherr PR 716 bulldoser

OT Wikes nye PR 716 er den minste i Liebherrs nye doserserie. (Foto: Sitech)

Liebherrs dosere har kraftoverføring med hydrostatdrift i stedet for gir.

Det er de så godt som alene om.

Spesielt på de større doserne. Enkelte produsenter har hydrostat på sine mindre maskiner, mens de større drives med gir.

– Hydrostatdriften gjør doserne svært drivstoffgjerrige. Vedlikeholdskostnadene blir lavere takket være færre slitedeler, sier Nyhaugen.

Hjul- og beltelastere

Også hjullasterne og beltelasterne fra Liebherr flytter seg med hydrostatisk drift.

– Hydrostatdrift har – i kombinasjon med maskinstyring – forandret doseren fra et «sparkende esel» til en presis maskin som kan rive fjell eller finpusse de siste millimeterne på overflaten like godt som høvelen.
Det skriver magasinet Equipment World i en artikkel om hydrostatisk drift på dosere. (Videoen under kommer fra samme sted. Artikkelen fortsetter under videoen).

6-serie-maskinene levert i Norge er av modellene PR 716 på 15 tonn, PR 726 på 20 tonn og PR 736 på 25 tonn. Modellserien inneholder i tillegg storebrødrene 746, 756 og 776.

Trimble ready

Ingen doser uten 3D maskinstyring. Ei heller denne. 716-doseren til OT Wike ble levert forberedt fra fabrikk for Trimble Maskinstyring,

– Plug and Play, svært pent og enkelt tilrettelagt med mye tid og penger spart i montering av maskinstyring, sier Håkan Nyhaugen.