HK-feste med ekstra sikkerhet i ny krok

En ny krok på Klepp Meks HK-feste hindrer fall hvis føreren glemmer å låse. – Solid, mekanisk og genialt enkelt, sier maskinsjefen i Vassbakk & Stol AS.

Denne våren har Klepp Mek levert 13 fester med en nyutviklet sikkerhetskrok til Vassbakk & Stol.

Hvis føreren glemmer å låse

–  Vi har hatt innebygd sikkerhet i våre HK-fester siden 1988. Med den nye sikkerhetskroken fjernes atferdfaktoren til maskinfører, sier Klepp Mek AS i en pressemelding.

Annonse

Sagt med andre ord: Hvis føreren glemmer å låse ved bytte av skuff/redskap, så vil kroken hindre at redskapet faller av.

Fortsatt Klepps HK-feste

HK-feste

Kroken er en videreutvikling av Klepp Meks HK-feste

– Det er fortsatt Klepp sine solide hurtigfester, men tilføyd en sikkerhetskrok som vil fange utstyret i tilfelle kilene ikke er satt i riktig posisjon, sier Klepp Mek i pressemeldingen.

– Fallende gjenstander er en utfordring i flere bransjer. Dette er et samarbeid mellom oss og Vassbakk & Stol AS. Formålet var å etablere barriere for tilløp og faktiske hendelser med fallende gjenstander. Vi er stolt av løsningen, som er laget i ekte Klepp Mek-stil: Ingen bevegelige deler og basert på vårt eksisterende hurtigfeste, sier salgssjef Tove Ree i Klepp Mek AS.

HK-feste fra 3 til 55 tonn

Alle Klepp Meks HK-festemodeller er nå ute i felt, og tilbys maskiner fra tre til 55 tonn.

– Vi er stolt og fornøyd med løsningen. Vi er glad for at Vassbakk & Stol velger å utvikle og teste et konsept sammen med oss i stedet for å velge eksisterende løsninger, sier Klepp Mek i pressemeldingen.

Bedre sikkerhet

I Vassbakk & Stol er man fornøyd med sikkerhetsforbedringen i det nye HK-festet.

– Dette vil vi redusere utstyrsfall med 95 prosent.

– Sikkerhet for våre medarbeidere er avgjørende. Klepp har lenge hatt låsing på sine fester. Med sikkerhetskroken som nå er integrert blir koblingene enda sikrere. Dette vil vi redusere utstyrsfall med 95 prosent. Det er solid, mekanisk og genialt enkelt, sier maskinsjef Jostein Ytreland i Vassbakk & Stol.

Hele verden

Klepp Mek produserer og selger utstyr til gravemaskiner over hele verden.

Det produseres årlig ca 1500 enheter for maskiner i størrelsen 8-150 tonn. Alle med produksjonsmetoder, design og materialer tilpasset norske forhold.