Tiltrotatoropplæring og sertifisering

Engcon lanserer Storbritannias første nasjonale opplærings- og sertifiseringsprogram for tiltrotatorer.

Den nye tiltrotatoropplæringen, som skal styrke sikkerheten i bransjen, passer for alle typer tiltrotatorer.  Opplæringen holdes av kvalifiserte og erfarne instruktører og inkluderer en introduksjon til tiltrotatorer og en praktisk veiledning, etterfulgt av både en praktisk og en skriftlig prøve, der man må ha 80 prosent riktig for å få bestått. Dette skriver Engcon i en pressemelding.

Opplæringen omfatter de viktigste elementene ved en tiltrotator og dens bruk, og den er spesielt utarbeidet av Engcon i samarbeid med National Plant Operators Registration Scheme (NPORS) for å sikre at operatørene forstår hvordan de kan bruke systemet på en riktig og trygg måte. Den praktiske opplæringen og prøven er utformet slik at operatøren skal gjøre seg kjent med fordelene tiltrotatoren gir, blant annet sideveis graving og redusert maskinforflytning, hvordan man graver grøfter av «V»-type, lager skråninger og planerer arealer. Det vil også bli gitt en introduksjon til noen av de mange redskapene som blir vanligere og vanligere på tiltrotatorutstyrte gravemaskiner, slik som avrettingsbjelker, sorteringsklyper, pallgafler og markvibratorer. I tillegg til den praktiske delen må operatørene også vise en forståelse av ting som er spesifikke for bruk av tiltrotator, inkludert valg av feste, hva som kan føre til ustabilitet når man bruker en tiltrotator, sikkerhetskontroller/-signaler, og forskrifter som gjelder for løfteoperasjoner og -utstyr.

Annonse

Engcons tiltrotator fungerer som et håndledd der operatøren kan vri, tilte og rotere skuffen (eller andre redskaper) på en måte som gjør at en gravemaskin nå kan utføre jobber den ikke kunne tidligere. Når man kan rotere skuffen, går det raskt og enkelt å grave sidelengs og fylle tilbake masse. Med tilt kan man raskt og presist planere områder, også på trange steder.

Robert Hunt, Chief Executive i Engcon (Storbritannia), uttaler:
– Storbritannia er Europas raskest voksende marked for tiltrotatorer, og responsen på Engcons ekspansjon i Storbritannia har vært fenomenal. Med vår nye salgs-, service- og reservedelsavdeling, vårt supportteam og nå vår sertifiserte opplæring, er Engcon den eneste tiltrotatorprodusenten som kan tilby en så omfattende service i Storbritannia.