Pon-glede etter Fon-salg

Dette har Pon-folkene jobbet hardt for: Carl C. Fon har bestilt sine første Cat-maskiner.

– Vi har jobbet hardt for å komme inn i varmen hos selskapet. Endelig løsnet det med flere maskiner til maskinentreprenøren, sier Pon Equipment i en pressemelding.

Så fornøyd er de altså med å ha landet et salg hos Carl C. Fon AS i Sandefjord.

Annonse

Viktig kunde for maskinleverandører

Selskapet er en viktig kunde for alle de større maskin-leverandørene. Selskapet eies av NCC og opererer for det meste innen knusing og infrastruktur.

Selskapets flåte er på rundt 100 maskiner. Nå får majoriteten av Volvo og Hitachi altså selskap av Caterpillar.

Økonomi og førerønske

Fra venstre: Carl Christian Fon, prosjektleder/maskinansvarlig Carl C. Fon, Robert Hvaal, salgsingeniør Pon Equipment AS og Jarle Hillestad, daglig leder Carl C. Fon

Fra venstre: Carl Christian Fon, grunnlegger, prosjektleder og maskinansvarlig i Carl C. Fon, Robert Hvaal, salgsingeniør Pon Equipment AS og Jarle Hillestad, daglig leder Carl C. Fon. (Foto: Pon Equipment)

– Valget falt på Pon av mange årsaker. Totaløkonomi var det viktigste, med produktivitet, dieselforbruk og servicekostnader. Førerønske, dele- og servicetilgjengelighet veide også tungt, sier daglig leder Jarle Hillestad i Carl C. Fon AS.

Han skryter av at teamet hos Pon, med Morten Lier, Stig Kjetil Haugsvær og Robert Hvaal har vist at de kan bidra til økt lønnsomhet gjennom gode løsninger.

Gravere, doser og høvel

Maskinene som nå skal leveres er de nye graverne 325FL CR, en korthekk graver på ca 26 tonn og 326FL standard graver på ca 28,5 tonn.

Det skal leveres en D6T doser på 25 tonn og en veihøvel 140M3 AWD på 22 tonn.

Veihøvelen har både grusstrengspreder, konstantrykk samt lastearmsdemping på frontskjæret for optimal sikkerhet og komfort. Alle maskinene leveres med fullservice.

Doser og høvel leveres i tillegg med full 3D fra Trimble/Sitech.

Plug and play

– Maskinene leveres fra fabrikk Cat Accugrade ready. Det vil si ”plug and play” for Trimble maskinstyring, fullt integrert med hydraulikken til maskinene, opplyser Pon Equipment i pressemeldingen.

Om Carl C. Fon AS

Carl C. Fon ble stiftet i 1983 av Carl Christian Fon og har i dag ca 100 tyngre maskinenheter.

Selskapet omsatte for ca 350 millioner kroner i 2015, og har rundt 180 ansatte. Selskapet ble kjøpt opp i sin helhet av NCC Construction i 2011, men operer helt selvstendig og leverer tjenester til alle typer byggherrer og totalentreprenører i Sør-Norge.