Første Cat med AMV boretårn

Kåsen Fjellsprengning AS nye investering er et sjeldent syn: Verdens første Cat graver med AMV boretårn. Både kjøper og selger er like stolte.

Se flere bilder nederst.

– Dette er den første Cat-maskinen med montert AMV sitt boretårn og mannskapskurv, forteller produktsjef Vilmundur «Villi» Theodorsson i Pon Equipment.

Annonse

Først MEFA – så arbeid

Kåsens nye maskin sto til utstilling på MEFA i mai, og ble deretter sendt rett ut i arbeid.

Bæremaskinen er den allsidige 30-tonneren Cat 330FL, i en nokså standard utførelse.

Det spesielle er pakkeløsningen Kåsen Fjellsprengning AS har investert i, ved å utstyre Cat-graveren med den nyeste versjonen av AMVs største boretårn 1155T og AMVs nye arbeidskurv. Begge deler hadde premierevisning på MEFA. 

Full kontroll

Boretårnet 1155T har en stangskifter med seks stangs magasin. Det opereres med en HBC radiostyring med Windows-skjerm og SIM-kort som kontrollerer både tårn og maskin.

Med denne skal det være enkelt for operatøren å forestå fjernstyring, feilsøking, programmering, utlesing av boreparametere osv.

Utstyret for riktig boring og dokumentasjon er også på plass: Et Trimble DPS900 borsystem sørger for riktig boring med én gang.

Boretårn med stor kapasitet

– Borekapasiteten er tilsvarende Atlas Copcos borerigg T35, sier Kjell Vidar Hamre i AMV.

Boretårnet er utstyrt med AMVs egenutviklede elektroniske vernebur, der fotoceller beskytter mot roterende deler ved å avbryte driften dersom noen kommer for nær. Se funksjonen i videoen under. (Fortsetter under videoen)

Pon Equipment er fornøyd med å ha levert denne første pakkeløsningen sammen med Andersen Mekaniske Verksted.

– AMV er store i dette segmentet, men så langt har deres løsninger blitt installert på maskiner fra våre konkurrenter, sier Theodorsson.

kaasen_cat1

FØRSTE: Dette er første leveranse av den nye versjonen av 1155T-tårnet. Og den aller første «katta» med boretårn fra den norske leverandøren. (Foto: AMV)

image001 image002 image003 image004 image006 image008 image010