Kveen selger helikopterselskap

Kveen AS selger sin helikoptervirksomhet til Fonnafly.

STRYN: Entreprenørselskapet Kveen AS selger sin helikoptervirksomhet Fjord Helikopter AS til Fonnafly Gruppa AS.

– Dette betyr at Fonnafly Gruppa AS fra og med i dag eier 100% av aksjene i Fjord Helikopter AS. Fonnafly Gruppa AS eier fra før 95% av aksjene i Fonnafly AS. Fonnafly Gruppa AS vil utøve sitt eierskap i Fjord Helikopter AS gjennom et nært samarbeid med Fonnafly AS, sier daglig leder Jon Gudbrand Kveen Øvre-Flo i en pressemelding.

Annonse

Flere operatører

Her sies det også at Kveen AS i den senere tid har hatt dialog med flere operatører om strategisk retning og om fremtidig eierskap for selskapet.

– Fonnafly AS er en stor og seriøs aktør innenfor helikopterdrift. Både selger og organisasjonen i Fjord Helikopter AS er godt fornøyd med den retning selskapet nå tar, sier han.

Maskin- og utstyrsløft

Kveen etablerte helikopterselskapet Fjord Helikopter AS i 2001.

Det har gjort en god del maskin- og utstyrsløft for Kveen AS. Men det meste av virksomheten har vært på andre områder.

De senere årene har virksomheten med støysvake maskiner, etablerte landingsplasser og systematisk arbeid mot reiselivsaktører lykkes med helikoptertjenester rettet mot turist- og reiselivsmarkedet.

Laste- og befaringsoppdrag

– Utover dette har selskapet etablert seg som en seriøs tilbyder både innenfor lasteoperasjoner og befaringsoppdrag for en rekke statlige etater. Deriblant NGU, NINA, SNO og Statens Vegvesen. Dette har siden 2013 vært den dominerende delen av selskapets omsetning, sier Kveen Øvre-Flo.

Fonnafly utvider

Fonnafly er fornøyd med å utvide sitt geografiske nedslagsfelt ved å kunne operere fra Fjord Helikopters base i Stryn.

– Basen i Stryn har en strategisk viktig plassering for aktuelle kunder og fremtidige oppdrag på Nordvestlandet. Videre vil Fonnafly Gruppa AS videreutvikle og spisse reiselivssatsingen fra eksisterende baser på Torp, Kristiansand, Sola, Bergen og Voss gjennom Fjord Helikopter AS, sier Fonnafly-eier John Ove Velure.

Nesten 100 millioner

Den nye Fonnafly Gruppa AS blir med de to datterselskapene en betydelig aktør på det norske innenlandske helikoptermarkedet.

Fjord Helikopter AS hadde i 2015 en omsetning på 18,5 millioner kroner, mens Fonnafly AS omsatte 78 millioner.

Daglig leder Sverre Underbakke i Fonnafly AS blir også ny daglig leder i Fjord Helikopter AS.