Beste anleggselever fikk tur til Volvo i Sverige

Tradisjonen tro ble det også i år avviklet «bestemannstur», hvor beste elev på VG2 anleggsteknikk (AT) og VG2 arbeidsmaskiner (AR) ved de seks landslinjeskolene ble premiert med tur til Volvo CE i Sverige.

– Dette er en gulrot for de som ønsker å gjøre noe ut av skoleåret, og en fin måte for Volvo Maskin å ønske velkommen til anleggsbransjen på, sier landslinjekoordinator Odd Arne Meyer Sjøberg.

Elevene ble valgt ut etter følgende kriterier:
• Standpunktkarakterer
• Fravær, orden og oppførsel
• Ansvarsbevissthet
• Samarbeidsvilje, initiativ og ” stå på vilje ”
• Faglig utvikling

Annonse

Det var et rikholdig program som ble gjennomført de tre dagene turen varte. Etter avgang fra Gardermoen, gikk turen til Arvika. Der var det omvisning på hjullasterfabrikken og museet i Arvika. Etter det gikk turen videre til Eskilstuna.

Fornøyd gjeng etter en fin dag på Volvo Customer Center.

Fornøyd gjeng etter en fin dag på Volvo Customer Center. (Foto: Knut Sollesnes, Volvo Maskin). 

 

Dag to startet med omvisning på Munktellmuseet i Eskilstuna, og videre til lunsj på Volvo Customer senter. Etter lunsjen ble det maskinshow med etterfølgende produktpresentasjon og, ikke minst, prøving av maskiner. Den norske delegasjonen fikk hele området for seg selv, og elevene fikk prøve hjullastere fra L70 til L250, gravemaskiner fra EW60 til EC 300, og til sist dumperen A40fs. Og det var en fornøyd gjeng som gikk på bussen for å kjøre tilbake til Arvika for siste overnatting.

IMG_2505

(Foto: Knut Sollesnes, Volvo Maskin).

Siste dag ble det tid til en sen frokost på hotellet, før det ble en kort «harrystopp» i Charlottenberg og deretter videre til Gardermoen. Det var en fornøyd gjeng som takket for seg før de gikk til innsjekk og siste etappe hjem.

Elevene ble ledsaget på turen av Knut Sollesnes fra Volvo Maskin AS, som var vertskap for turen, Eigil Kristensen, avdelingsleder Øksnevad vgs og landslinjekoordinator Odd Arne Meyer Sjøberg.

– Skolene takker for initiativet fra Volvo Maskin, som er et viktig bidrag i forhold til rekruttering til bransjen, sier Odd Arne Meyer Sjøberg.

Disse elevene var med:

Kirkenes AT Vebjørn Aleksander Stormo
AR Daniel Mentzoni Johansen
Øksnevad AT Anders Laupstad
AR Jørn-Andre Nygård
Solør AT Håkon Ellinghaugen Enger
AR Joakim Frankmo Tveråen
Os AT Kim-Andre Haraldsen
AR Gulbet Hagos Desbele
Fauske AT Christian Teigstad Iversen
AR Marius Lorentzen
Sam Eyde AT Julian Skeie Helle
AR Jarle Vegusdal Stølen