Atlas Copco feirer 100 år i Norge

Fredag 13. mai er det 100 år siden Atlas Copco ble etablert i Norge. Det skjedde i Oslo, og navnet var Norsk AS Diesel Motorer.

Med fokus på dieselmotorer vokste selskapet raskt. Siden den gang har Atlas Copco hjulpet norsk industri, anlegg- og gruvevirksomhet med produkter, systemer og tjenester med henblikk på å øke kundenes produktivitet og lønnsomhet. I dag har Atlas Copco 180 medarbeidere i Norge med ansvar for salg og kundeservice som jobber tett opp mot våre kunder.

AS Atlas Diesel

Fra 1948 var kjerneområdet trykkluftutstyr og kompressorer for industri, anlegg- og gruvevirksomhet, da under navnet AS Atlas Diesel. I etterkrigstiden var utstyr fra Atlas Copco i bruk i forbindelse med utbygging av vei, jernbane, vannkraftanlegg og industri over hele Norge. I 1956 byttet selskapet navn til Atlas Copco som er forkortelse for «Compagnie Pneumatique Commerciale».

Annonse

Mer miljøvennlig

I dag leverer Atlas Copco kompressorløsninger for alle typer landbasert industri, løsninger for olje- og offshore og for marin industri. Høyteknologiske produkter utviklet for å bidra til en bærekraftig produksjon. Energieffektive frekvensstyrte kompressorer som gir kunden nøyaktig den luften som kreves i den spesielle applikasjonen, hverken mer eller mindre.

– Produktene våre har blitt langt mer miljøvennlige og ergonomiske. Energibehovet ved for eksempel slipeprosesser er redusert med 40% og opptil 90% for monteringsprosesser, skriver Atlas Copco i en pressemelding.

– Banebrytende

De seneste årene har Atlas Copco i tillegg til trykkluftdrevne verktøy også utviklet elektriske digitaliserte verktøy for monteringsindustrien som optimaliserer kvalitetsnivået på sluttproduktene, og også hydraulisk vri og strekkverktøy for momenter opp til 100 000 Nm.

– Atlas Copco er banebrytende innen høytrykkskompressorer for brønn, energi og fundamenteringsboring. Vårt siste tilskudd, en DrillAir Y35, har en enestående ytelse og en rekke finesser for effektiv boring, skriver selskapet.

– A great journey

– Tunnelrigger fra Atlas Copco kan leveres med verdens kraftigste bormaskiner, og sammen med vårt unike system for helautomatisk boring, er våre tunnelrigger klart foretrukket av både operatører og reparatører. I dag finnes også helautomatiserte borerigger og førerløse lastemaskiner utviklet av Atlas Copco som gjennom datastyring og sensorer på en trygg måte, tar ut berg og malm dypt under føttene våre.

Ronnie Leten, Konsernsjef i Atlas Copco Group uttaler:
– It has been a great journey since the Atlas Copco Group was established in Norway in 1916. We have a strong product portfolio in the country with our four business areas serving customers within many different industries. Norway is definitely important to the success of the Atlas Copco Group.

– Solid fundament

– Hvordan de neste 100 år vil se ut er ikke enkelt å si, men det er trygghet for at innovasjoner fra Atlas Copco vil bidra til å forme hverdagen slik de allerede har gjort i 100 år. Fremtiden vil gi store muligheter til å bidra til kunders lønnsomhet gjennom enda mer effektive produksjonsprosesser. Med hundre års erfaring på det industrielle markedet i Norge, har Atlas Copco skapt et solid fundament for videre vekst sammen med kunder og partnere i årene som kommer, uttaler selskapet i pressemeldingen.